Društvo Hronika

Požar kod Elektronske ostavio 1500 ljudi bez posla

Foto: B. LJ.
Požar koji je izbio kod nekadašnje Elektronske industrije ostavio je više od 1500 radnika bez posla i izazvao je veliku materijalnu štetu. Kako su iz Grada najavili, uradiće sve što mogu da bi se pomoglo vlasnicima i radnicima firmi koje su stradale u požaru.

Kako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navela, u požaru niko nije stradao, ali je materijalna šteta velika. Tim povodom, gradonačelnica je navela da će Grad pomoći koliko može. „Pre svega, oslobodićemo ih plaćanja utroška vode koja je korišćena za gašenje”, navela je Sotirovski. Predlog privrednika je da budu oslobođeni plaćanja poreza šest meseci, o čemu će razmišljati Gradsko veće i Lokalna poreska administracija. „Ono što brine je ko je bio osiguran i šta je osigurao. I šta će 1500 radnika da radi, gde će 1500 radnika da radi”, zabrinuta je Sotirovski. Ona je navela i da će Grad pomoći u raščišćavanju prostora koji je zahvatio požar.

Grujica Cekić, jedan od vlasnika, želi da se što pre vrate u pređašnje stanje. Kako navodi, ima sedam firmi koje su stradale neposredno, ali je veći broj firmi i radnika koje je požar oštetio posredno. Dodaje da pokušavaju da nađu alternativno rešenje za prostor. „Mi pokušavamo, intenzivno tražimo nekakve prostore. Probaćemo da nađemo alternativu”, naveo je Cekić.

Dragana Krstić, vlasnica firme Alfa media, navodi da je sedište njihove firme u Beogradu. Proizvodnja u Nišu posluje od 2014. godine, a Dragana je zakupac prostora. Navodi da su u Nišu imali proizvodnju i mašine vredne preko pola miliona evra. „Ja ne znam koliko je u mogućnosti grad da pomogne, ali od države očekujemo puno”, navela je ona. Dodala je da imaju dobru volju i radnike koji žele da rade, a da prostor više nemaju.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Za 2 minuta

Wherever You Go

Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Jp Cooper
Za 6 minuta

Shes on My Mind

Jp Cooper
Paul Simon
Za 9 minuta

Graceland

Paul Simon
Michael Bolton
Za 13 minuta

Time, Love & Tenderness

Michael Bolton
Rod Stewart
Za 16 minuta

Human

Rod Stewart

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend