Društvo

Poznati dobitnici nagrade 11. januar, nagrađen i Piksi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi i jedini specijalista transfuzijske medicine Kliničkog centra, dr Milan Lazarević, dobitnici su najvećeg gradskog priznanja - nagrade "11. januar" u pojedinačnoj kategoriji. Nagrađeni su i 63. padobranska brigada Vojske Srbije, Centar za socijalni rad "Sveti Sava" i Klub privrednika "Naisus".

Dragana Stojkovića Piksija je nakon plasmana na Svetsko prvenstvo nominovao lično predsednik Skupštine Grada Niša i Komisije za nagrade “11. januar”, Boban Džunić.

“Potekao iz Radničkog i odigrao veliki broj utakmica. Znamo da je fudbalska reprezentacija Srbije prošla u dalji krug takmičenja, slobodan sam da kažem zaslugom našem sugrađanina Dragana Stojkovića Piksija, pa kada kažu  ‘A kude je taj Niš – tamo gde je rođen Piksi’,” obrazložio je Džunić.

Prestižno gradsko priznanje dobio je i doktor Milan Lazarević sa Klinike za kardiovaskularne bolesti, inače jedini specijalista tranfuzijske medicine Univerzitetskog kliničkog centra.

“Formirao je prvo i za sada jedino odeljenje za ekstrakorporalnu hemostazu van Beograda. Na ovaj način omogućio je svim bolesnicima sa juga komplikovane i značajne intervencije “, naveo je predsednik Skupštine Grada.

Nominovano je ukupno 17 zaslužnih pojedinaca koji su doprineli promociji grada ana različite načine, a izabrano je dva. Dok je u  kategoriji kolektiva nominovano šest, a nagrađena tri: 63. padobranska brigada Vojske Srbije, Centar za socijalni rad “Sveti Sava” i Klub privrednika “Naissus”.

Kako je navedeno u obrazloženju, elitna jedinica Vojske Srbije je uvek tu za Nišlije, Centar za socijalni rad  pomaže na hiljade porodica, a privreednici su tokom pandemije pokazali koliko su važni za grad.

Podsetimo nagrada 11. januar se dodeljuje za izuzetna dostugnuća pojedinaca i kolektiva, od 1995. godine. Komisiju za dodelu nagrade čine predstavnici Grada, Crkve, Vojske i Univerziteta.

Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa, a po tradiciji će dobitnicima biti uručena na Svečanoj sednici Skupštine na Dan oslobođenja Grada od Turaka. Fond za dodelu nagrade je 500.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 21 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend