Društvo

Praznična akcija za pomoć napuštenim psima

Foto: Pixabay
Udruženje Pit pokrenulo je akciju "Budi i ti Deda Mraz na jedan dan" kako bi pomogli napuštenim psima sa niških ulica da tokom zimskih dana lakše dođu do hrane. Akcija je počela 1. decembra i traje do kraja godine, a svi oni koji žele da pomognu mogu da naprave paketić sačinjen od granula, poslastica, konzervi i to ostave u prostorijama udruženja (ul. Stanoja Bunuševca 117) radnima danima od 11 do 16č.

U duhu novogodišnjih praznika, Udruženje Pit je pripremilo akciju za napuštene pse kako bi podigli svest sugrađana, ali im i omogućili da lakše dođu do hrane.

„Bitno je da pomognemo, zato što napušteni psi nemaju nikog, a sada je hladno vreme. Veliki je problem prehrane tokom zimskih dana i zato je vrlo bitno i humano da se njihova dobrobiti održi tokom zime. Zato smo smislili ovaj lep, human i kreativan način da pomognemo kako i koliko ko može“, objašnjava Nina Krstić, advokat Udruženja.

Akcija je počela 1. decembra i trajaće do kraja decembra. „Svi oni koji žele da pomognu mogu da ostave neki siboličan paketič za napuštene pse koji može da sadrži tabletice za parazite, ampule za čićšenjeće od parazita, hranu, postastice. Paketiči će stajati ispod naše jelke i mi ćemo povremeno organizovati akcije i deliti napuštenim psima, navodi Krstić.

Sagovornica dodaje da ukoliko neko nije iz Niša, a želi da pomogne, paketić može poslati poštom, a on će stići do šapica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Twelve Floor
Za 2 minuta

Take it Back

Twelve Floor
Mark Morrison
Za 7 minuta

Best Friend

Mark Morrison
Zemlja Gruva!
Za 11 minut

U Opasnosti

Zemlja Gruva!
Negative
Za 15 minuta

Vreme Je

Negative
Del Arno Band
Za 17 minuta

Ustajem

Del Arno Band

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend