Društvo Izbori 2023

Predizborno obećanje meštanima Brzog Broda- predsednik će učiniti sve da dalekovod prođe podzemno

Nakon duge borbe da dalekovod prođe podzemnim, umesto nadzemnim putem, meštani Brzog Broda dobili su čvrsta obećanja i to od državnog vrha da će sve učiniti da pronađu najbolje moguće rešenje za obe strane - Elektromreže Srbije i same građane. Iako je sastanak usledio nedugo po raspisivanju izbora, stanari ovog niškog naselja se ograđuju od politike i napominju da njihova borba traje više od godinu dana i da im je u interesu da se smanji moguće zračenje.

Nakon deset protesta i brojnih sastanaka sa predstavnicima gradskih vlasti, koji nisu doveli do mogučeg rešenja za obe strane, meštani su se za pomoć obratili predsedniku države, koji im je pred izbore obećao rešenje. Na sastanku je bilo reči o problemu dalekovoda i napajanja električnom energijom tog dela Niša.

„Sa predstavnicima građana Brzog Broda razgovarao sam o problemu dalekovoda i napajanja električnom energijom tog dela Niša. Moje obećanje stanovnicima ovog naselja jeste da ćemo učiniti sve da nađemo rešenje za ovaj očigledno veliki problem“, pohvalio se Vučić na društvenim mrežama nakon sastanka.

Foto: Aleksandar Vučić, Fejsbuk

Meštani se sa druge strane ograđuju od politike i napominju da to nema veze sa predstojećim izborima, već time što će izgradnjom dalekovoda njihovo zdravlje biti ugroženo. „Obećano je da se potraži rešenje u zajedničkom interesu i za nas i za Elektromreže Srbije. Moj utisak je da je zaista ozbiljna želja da se uradi tako“, kazao je jedan od meštana koji je prisustvovao sastanku.

Sastanku sa predsednikom prisustvovala je i gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je, kako se čini, promenila mišljenje, jer je, odgovarajući na pitanja novinara o ovoj temi, pre godinu dana pitala ko će biti kriv ako ostanemo u mraku.

„Niko danas ne može, počevši od mene, koja vodim Grad, da stane pred bagere i mašine i zaustavi državu da radi i ojačava energetski sistem. To je, pre svega, nezamislivo. Tu vrstu odgovornosti niko ne bi poneo na svoja leđa“ kazala je gradonačelnica i  pitala „ko će biti kriv ako zimus ostanemo u mraku“, izjavila je svojevremeno Sotirovski.

Podsetimo, protesti u Brzom Brodu počeli su 11. septembra prošle godine, a meštani su izrazili zabirnutost da će dalekovod ugroziti zdravlje dece jer će proći neposredno pored škole i igrališta. Oni su tražili od nadležnih da dalekovod bude izgrađen podzmenim umesto nadzemnim putem, kao što je slučaj u ostalim delovima Niša.

Nakon poslednjeg protesta zapaljen je bager EMS-a koji je izvodio radove, ali su se meštani od toga ogradili.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Craig David
Za 0 minuta

7 Days

Craig David
Roberta Flack
Za 4 minuta

Killing Me Softly With His Song

Roberta Flack
Intruder
Za 9 minuta

Stay

Intruder
Rainbow
Za 12 minuta

The Temple of the King

Rainbow
Broken Bells
Za 17 minuta

Holding on For Life

Broken Bells

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend