Društvo

Predškolci se priključili akciji za niško porodilište – donirano stotinu spavaćica

Foto: LFN
Od novca koji su mališani iz vrtića "Meda" sakupili od prodaje farbanih jaja na Uskršnjem bazaru, održanom prethodnog meseca, sašiveno je stotinu spavaćica koje su donirali niškom porodilištu.

Vaskršnja jaja koju su ofarbali mali kreativci prodavala su se na humanitarnom prazničnom bazaru, a mame, tate, bake, deke i mnoge druge Nišlije koje su privučene ponudom zastajali su, kupovali jaja i ostavljali donacije.

„Ideja je da decu od najmlađih dana učimo humanosti i da ih usmeravamo na pravi put! Trudićemo se da prave vrednosti u vaspitanju i obrazovanju nadvladaju sve probleme današnjeg odrastanja!“, napisali su iz vrtića „Meda“ na Fejsbuku.

Novac sakupljen na bazaru iskoristili su za šiće stotinu spavačica koje su potom donirali porodilištu, a u sklopu akcije koju je pokrenula Lokalna fondacija.

„Rukovodstvo vrtića odlučilo je da spavaćice usmeri na kampanju ꜥZa buduće mameꜥ u tako se pridriuži veliko akciji koja se trenutno realizuje. Društvena odgovornost i briga o zajednici pokazuju se i kroz ovu akciju, koja potvrđuje da smo svi na istom zadatku. Ovih 100 spavaćica predato je Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra“, navode iz LFN.

Oni koji žele da podrže akciju za niško porodilište i slede primer mališana to mogu da učine do 8. juna. Građani i građanke svoje donacije mogu da uplate na račun : 340-11032644-47, svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. Pored toga, moguća je i donacija u robi.

Podsetimo, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo očekuje rekosntrukcija za šta je državne kase izdvojeno oko 900 miliona dinara. Datum početka radova još uvek je nepoznanica, a da klinika nije rekonstruisana decenijama svesna j ei uprava Kliničkog centra, kao i porodilje koje godinama unazad ukazuju na loše uslove i apeluju na nadležne da nešto preduzmu, a često i same mame organizuju akcije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Robbie Nevil
Za 3 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 6 minuta

A Ray of Sunshine

Wham
Vulfmon
Za 11 minut

I Cant Party

Vulfmon
Upsahl
Za 14 minuta

Good Girl Era

Upsahl
Jennifer Hudson
Za 16 minuta

Respect

Jennifer Hudson

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend