Društvo Obrazovanje

Predstavljanje programa za profesionalno usavršavanje u Velikoj Britaniji u City Smart klubu

Zainteresovani da svoje usavršavanje produže u Velikoj Britaniji mogu dodatne informacije dobiti na prezentaciji koju organizuje Britanska ambasada pod nazivom "Chevining stipendija". Prezentacija će biti održana u sredu 29. septembra, u dvorištu City Smart kluba od 18 časova.

Britanska ambasada traži kandidate koji žele da se usavršavaju u Britaniji, a svima koji su razmišljali kako bi izgledalo školovati se u Britaniji i šta je sve neophodno kako bi dobili stipendiju, predstavnici ambasade približiće sve bitne informacije.

“Britanska ambasada u Beogradu traži kandidate koji žele da nastave svoje obrazovanje na master studijama u Britaniji u okviru Chevening stipendije! Rok za prijave za akademsku godinu 2022/23. je 2. novembar u 13 časova po lokalnom vremenu (12h GMT). Sve koji imaju dodatna pitanja pozivamo da u sredu, 29. septembra dođu u City Smart Club u Nišu (Milentijeva 12a) na prezentaciju Chevening stipendija”, pozivaju iz organizacije.

Ističu da ovaj prestižni program, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnog razvoja Ujedinjenog Kraljevstva (Foreign, Commonwealth and Development Office) stipendira jednogodišnje master studije na britanskom univerzitetu po izboru kandidata.

Stipendija pokriva sve troškove – školarinu i potrebnu literaturu, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za životne troškove.

“Ove godine smo u Britaniju poslali 10 stipendista. Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji skoro 40 godina, jeste pomoć najuspešnijim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da već imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti”, navode.

Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Morten Harket
Za 4 minuta

Do You Remember Me

Morten Harket
Diys
Za 7 minuta

At Night

Diys
Riovolt
Za 11 minut

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 15 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield
Santana (Ft. Tina Turner)
Za 17 minuta

The Game of Love

Santana (Ft. Tina Turner)

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend