Društvo

Pripadnici Žandarmerije obradovali mališane koji se leče na onkologiji i hirurgiji novogodišnjim paketićima

Pripadnici Žandarmerije uručili su novogodišnje paketiće mališanima koji se leče na na Odeljenju za dečiju hematologiju i onkologiju i Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, Kliničkog centra.

“Ovo je deseti put da se okupljamo sa lepom namerom, da deci ulepšamo i olakšamo boravak na klinikama i poželimo im srećnu Pravoslavnu Novu godinu, ali i brzo ozdravljenje”, kazao je  Nenad Kostadinović, pripadnik specijalističke jedinice u odredu Žandarmerije u Nišu i dodaje da je svaki paketić  pripreman sa dosta ljubavi i da na svakom od njih piše ime deteta kome je namenjen.

Direktor Univerziteskog kliničkog centra, prof. dr Zoran Perišić kaže da je ovo prilika da vidimo drugu stranu onih od kojih očekujemo da nas zaštite – onu nežniju.

“Imamo priliku da vidimo njihovu nežnu stranu kada donose i poklanjaju paketiće kojii su pripremili sa puno ljubavi za Matiju, Anastaziju, Luku. Razmišljajući i planirajući kako će se ta deca osećati, kako će se smešiti kad dobiju paketiće”, kaže Perišić.

Dodaje da je mnogo više paketića stiglo za dečake, nego za devojčice, te ga je interesovalo zbog čega je tako i od direktora Dečje hirurgije dobio objašnjenje da je to zbog toga što su dečaci nemirniji, kazao je Perišić kroz smeh.

Otkriva da je u planu da jednu grupu mališana maja meseca odvedu u bazu Žandarmerije kako bi ih bliže upoznali sa onima koji se brinu o nama i štite nas i prirodom njihovog posla.

Pripadnici Žandarmerije donirali su 54 paketića, od čega 41 za mališane koju borave na Odeljenju za dečiju hematologiju i onkologiju i 13 za one koji su na lečenju Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Podsetimo deca koja borave na Dečjim klinikama UKC- dobila su novogodišnje paketiće od raznih organizacija, a posebno ih je obradovao Deda Mraz koji se spustio  sa krova i uručio im paketiće kroz prozor.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 44 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend