Društvo

Problem nedostatka parking mesta u Hajduk Veljkovoj dobio na značaju uvođenjem Oka sokovog, stanari traže dodatni parking

Foto: građani
Stanare Hajduk Veljkove već duže muči nedostatak parking mesta, a problem je, kažu, dodatno dobio na značaju uvođenjem Oka sokovog. Petnaestak parking mesta za više od osamdeset atomobila za stanare predstavlja veliki problem, jer im je uvođenjem novog sistema kontrole i naplate parkiranja onemogućeno da vozila ostave ispred sopstvenih dvorišta, a da za to ne plate kaznu. Problem su predočili i nadležnima i očekuju poziv, a ukoliko ga ne bude, pažnju će im skrenuti protestom. Međutim iz Grada kažu da nema tehničkih mogućnosti da se obeleže parking mesta sa desne strane ulice.

“Ranije smo se parkirali ispred sopstvenih domova, a sada nam je to onemogućeno uvođenjem Oka sokovog. Moja supruga je bolesna, ne smem da stanem ni munut, a me ne slikaju i stigne mi kazna“, priča jedan stanar ove ulice.

Sagovornik objašnjava da je nedostatak parkinga ogroman problem koji je kako kaže dobio na značaju sa uvođem Oka sokolovog. “Problem je što u celoj ulici imamo samo petnaest parking mesta, a kako se zida još jedan soliter izgubićemo još tri mesta. Nemamo gde da se parkiramo i susedne ulice su zauzete“, kaže stanar Hajduk Veljkove.

Objašnjava da nemaju svi stanari uslove da se parkiraju u sopstvenim dvorištima, te s toga traže da se obeleže parking mesta sa desne strane i da se parking uvede pod redovnu naplatu.

“Mi tražimo da se sa desne strane ulice obeleže parking mesta i parkiralište uvede u sistem naplate. Tako bismo mogli da uzmemo godišnju stanarsku karticu i izbegnemo kazne“, navodi stanar koji je ukazao na problem.

Građani su Zahtev poslali na adresu Grada, Komunalne milicije, Parking servisa i Sekretarijata za saobraćaj koji kako kažu imaju rok do ponedeljka da ih pozovu na sastanak. Ukoliko se nadležni ogluše o zahtev stanara Hajduk Veljkove biće prinuđeni da blokiraju saobraćajnicu.

Iz Grada odgovaraju danema tehničkih uslova za obeleževanje parking mesta sa desne strane ulice.

“U Hajduk Veljkovoj ulici na potezu od raskrsnice sa ulicom Josifa Pančića do raskrsnice sa ulicom Mije Petrovića postoje tehnički regulisana i obeležena parking mesta sa leve strane.Sa desne strane ne postoje uslovi za tehničko regulisanje i obeležavanje parking mesta.Sa desne strane su porodične kuće i gotovo svaka ima kolski ulaz u dvorište”, piše u odgovoru Grada.

*Tekst je dopunjen nakon što smo dobili odgovor iz Grada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 24 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 17 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 13 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend