Društvo

Prodavci sa Kvantaške pijace blokirali put ka Niškoj Banji kako bi ukazali na problem vanpijačne prodaje i nelojalne konkurencije

Foto: D. Marković
Dvadesetak prodavaca sa Kvantaške pijace blokirali su put od Stop šopa ka Niškoj Banji na sat vremena kako bi ukazali na problem vanpijačne prodaje i nelojalne konkurencije koja je, tvrde prisutna na Cvetnoj pijaci kod Tvrđave. Prodavci najavljuju seriju protesta, od kojih će kako kažu svaki naredni biti sve radikalniji, dok se neko od nadležnih ne pozabavi rešavanjem ovog problema. Nova blokada je zakazana za sutra u periodu od 12 do 15 sati.
Foto: D. Marković

Sa ciljem da skrenu pažnju na problem koji ih muči i dovodi do ruba egzistencije, jer nisu u mogućmnosti da svoju rodu koja j epritom karljiva prodaju, već sve što ostane moraju da bace, prodavci sa Kvantaške pijace su blokirali saobraćaj na sat vremena i na sredinu kolovoza dovezli kamione, kombije i autobomile koji im služe za prevoz robe.

“Ovde imamo sve manje i manje mušterija, a oni tamo koji prodajuu ulici Đuke Dinića prodaju na crno. Tamo je sve više proizvođača, sve više i više prodavaca, dok mi ostajemo bez ičega, a moramo da plaćamo sve od ulaza do zakupa mesta, dok oni tamo ne plaćaju”, kaže jedan prodavac.

Objašnjava da ih samo zakup mesta na Kvantaškoj pijaci košta preko stotinu hiljada dinara, dok se kako kaže ulaz plaća četiri odsto od ukupne vrednosti robe, te da su svakodnevno na gubitku jer roba koja ostane propada i prinuđeni su da je bace.

Foto: D. Marković

Sagovornik ističe da su nadležni gluvi za njihove probleme,  te će pokušati da im skrenu pažnju blokadama, od kojih će kako kažu svaka naredna biti sve radikalnija.

Današnju blokadu je obezbeđivala policija, a pored ogromne gužve koja se stvorila incidenata nije bilo. Prodavci sa Kvantaške pijace za sutra najavljuju tročasovnu blokadu puta ka Niškoj Banji u periodu od 12 do 15 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 37 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 49 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend