Društvo

Prodavci sa Kvantaške pijace se izborili za svoje zahteve, kontrola vanpijačne prodaje kreće od noćas

Foto: D. Marković
Prodavci sa Kvantaške pijace koji su tokom prošle nedelje u više navrata blokirali saobraćaj kako bi skrenuli pažnju nadležnih na problem vanpijačne prodaje i nelojalne konkurencije, koja se kako tvrde odvija noću kod Cvetne pijace, sastali su se sa čelnicima gradske vlasti u cilju pronalaska adekvantnog rešenja. Na sastanku im je obećano da će Komunalna milicija zajedno sa Komunalnom ispekcijom Gradske opštine Crveni krst na čijoj teritoriji se pomenuta pijaca i nalazi, kontrolisati vanpijačnu prodaju u narednih šest meseci počevši od ove noći.

Jedan od prodavaca sa Kvantaške pijace, Srđan Marinković za manjak posla krivi nelojalnu konkurenciju i vanpijačnu prodaju koja se kako kaže odvija pokraj Cvetne pijace u ulici Đuke Dinić svake noći.

“Na Kvantaškoj pijaci nema nijednog poljoprivrednika svi svoju robu prodaju u ulici Đuke Dinića jer za razliku od Kvantaške pijace gde moraju da plate ulaz i zakup mesta, tamo ne plaćaju ništa i sva zarada ide njima. Dok sa druge strane mi plaćamo ulaz i zakup, a zbog vanpijačne prodaje i nelojane konkurencije naš posao trpi pa poslujemo sa gubitcima”, objašnjava Marinković.

Sa problemom vanpijačne prodaje upoznat je i direktor JKP “Tržnica”, Goran Đorđević koji ističe da je on prisutan više decenija, te da oni koji obavljaju vanpijačnu prodaju krše više zakona i da se tome mora stati na put.

“Vanpijačna prodaja jeste veliki probelm koji datira ne od juče, već je prisutan godinama, decenijama. Ulica Đuke Dinić je maltene pretvorena u novu Kvantašku pijacu, dok je sve manji broj prodavaca i kupaca na aktuelnoj Kvantaškoj pijaci”, kaže Đorđević i dodaje da će se inspekcijske službe uključiti u rešavanje ovog problema.

Đorđević ističe da je osim prodavaca koji se suočavaju sa nelojalnom konkurencijim na gubitku i sama Tržnica koja kako kaže na godišnjem nivou kao posledicu vanpijačne prodaje gubi oko 3 miliona dinara.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da će kontrola vanpijačne prodaje krenuti već noćas: “Akcije će biti u narednih šest meseci zajedno s Komunalnom inspekcijiom Gradske opštine Crveni krst i Komunlanom milicijom”, kazala je gradonačelnica i dodala da se nada da će kontrola vanpijačne prodaje uroditi plodom.

Na pitanje novinara zbog čega inspekcijske službe nisu ranije izašle na teren, koji je pisutan više godina, gradonačelnica kaže da je odgovor niških opština da nemaju dovoljan broj ljudi, ali i da to ne treba da im bude izgovor.

Podsetimo, prodavci sa Kvantaške pijace su izašli na ulicu u sredu 15. juna, a blokada Bulevara cara Konstantina je nastavljena i u četvrtak i petak 16. i 17. juna.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 32 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend