Društvo

Proglašena vanredna situacija i u Prokuplju, Nišu ne prete poplave poručuju iz Štaba za vanredne situacije

Foto: ilustracija
Zbog povećanog vodostaja reke Toplice i obilnih padavina Gradski štab za vanredne situacije Prokuplje proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu. Vodostaj Nišave i Južne Morave je u režimu redovne odbrane od poplava, rekao je Nenad Stanković, Gradski većnik zadužen za vanredne situacije Niša.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kazao je da je vodostaj Toplice sinoć u 20 časova iznosio 332 centimetara. On je napomenuo da su sve nadležne službe na terenu. Sa druge strane Nenad Stanković je istakao da je najavljivani talas zaobišao Niš. „Talas koji je išao iz pravca Zapadne Srbije nas je zaobišao. Bilo je najava da će juče pasti preko 40 litara kiše u sekundi“, objasnio je Stanković. Dodao je da nema nikakvih najava ni iz Hidrometeorološkog zavoda, ali da oni prate situaciju.

Vanredna situacija je proglašena i u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu,Tutinu i Kuršumliji.  Pored ovih gradova, do izlivanja reka došlo je u Čačku, Tutinu, Kosovskoj Mitrovici i dragačevskim selima. Pripradnici Sektora za vanredne situacije su iz poplavljenih područja evakuisali 84 osobe, u tim područjima su angažovani i timovi za crpljenje vode.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Babe
Za 3 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 8 minuta

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 11 minut

You've Got it

Roy Orbinson
Sam Smith
Za 15 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
Zoster
Za 18 minuta

Covjek Zvani Cinjenica

Zoster

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend