Društvo

Proširuje se ustanova “Mara”, cilj je da se smanji lista čekanja

Počeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Centra "Mara" što će doprineti većem broju mesta i smanjenju liste čekanja. Rok za završetak radova je 31. jul.

Radovi uveliko traju, a u planu je da se prostor renovira i dogradi jedan sprat kako bi Dnevni boravak mogao da  primi veći broj korisnika, čime bi se smanjila lista čekanja. Uslugu Dnevnog boravka trenutno koristi 55 korisnika, a iz Mare kažu da se nadaju da će nakon što se prostor sredi, a usluga zvanično pokrene biti i više.

“Na evidenciji Centra za socijalni rad imamo listu čekanja za decu koja boluju od autizma i to nam je negde najproblematičnije, jer vi ne možete da radite u velikoj grupi sa tom decom. Tako da će nadogradnjom Dnevnog boravka omogućiti da se ta lista čekanja smanji ili da nema”, kaže Dušica Davidović, pomoćnica gradonačelnice i gradska većnica resorno zadužena za socijalna pitanja.

Objašnjava da će svi oni roditelji čija su deca na listi čekanja biti sagledani, a to će kako kaže omogućiti proširenje ove ustanove.

Ustanova Mara će biti proširena za 200 kvadratnih metara, a sredstva su kako je kazala gradonačelnica Dragana Sotirovski  obezbeđena zahvaljući  Ambasadi Sjedinjnenih Američkih država u iznosu od 600.000 dolara.

Inače, Centar “Mara” je od maja meseca ove godine pokrenuo ulsugu Predah smeštaj , koja omogućava roditelji i starateljima da decu sa smetnjama u razvoju  nekoliko dana povere na čuvanje stručnom osoblju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 12 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 8 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend