Društvo

Protest zbog zagađenja vazduha u utorak 17. januara ispred Skupštine Grada

Sa ciljem da skrenu pažnju na problem zagađenja vazduha i kako kažu, neadekvatnog reagovanja nadležnih, Koalicija "Niš moj grad" i Pokret mladih organizuju protest ispred Skupštine Grada u utorak 17. januara od 18 sati.

Na protestu  „Provetrimo Niš , dišimo slobodno“, govoriće Miodrag Stanković, odbornik Koalicije „Niš , moj grad“, Miloš Bošković aktivista i Miljan Marjanović ispred Pokreta mladih Niša.

„Vreme je da sve što zagađuje Niš i ugrožava život naših sugrađana ode iz našeg grada. Niš je na dnu svake liste, osim po stepenu zagađenja. Tu je na prvom mestu, ali ne samo zagađenja vazduha, već i života u Nišu“, navode organizatori.

Inače, Niš je često na listi najzagađenijih gradova u Srbiji, a nedavno su u okviru kampanje „Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“ Pokreta „Kreni-Promeni“ na dve lokacije u našem gradu postavljen bilbordi sa QR kodom koji prilikom skeniranja pokazuje kako tog dana izgledaju naša pluća u zavisnosti od stepena zagađenja vazduha.

Jedan od bilborda postavljen je u ulici Nikole Pašića preko puta zgrade Skupštine Grada, a drugi i na uglu Dušanove kod nekadašnje kafane „Stara Srbija“.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Bravo podržavam ,vazduh nam je Očajan ,kada krene hladno vreme ne diše se napolju ,meni lično od vazduha pripadne muka😥

Trenutno na radiju

Babe
Za 2 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 6 minuta

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 9 minuta

You've Got it

Roy Orbinson
Sam Smith
Za 13 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
Zoster
Za 17 minuta

Covjek Zvani Cinjenica

Zoster

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend