Društvo Hronika

Protiv potpukovnika podneta krivična prijava tužilaštvu u Nišu

Foto: Pixabay
Reprezentativni Vojni sindikat Srbije podneo je 22. januara krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Nišu protiv potpukovnika M. M, komandata jedne jedinice nivoa bataljona u sastavu RV i PBO zbog zloupotrebe službenog položaja. Potpukovnik je zloupotrebio službeni položaj u sticaju sa krivičnim delom sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog ugrožavanja i delovanja.

Protiv potpukovnika je podneta krivična prijava jer je 17. januara, u jedinici za koju je nadležan, pozivao na razgovor članove Vojnog sindikata Srbije i od njih tražio da predstanu sa članstvom. Tom prilikom, indirektno je pretio licima koja rade na određeno vreme govoreći da im od toga zavisi produžetak ugovora o radu. Ostalima je govorio da će trpeti određene sankcije ako postupe suprotno njegovim uputstvima, navode iz Vojnog sindikata Srbije.

Ističu da je ovakvo ponašanje i inicirano linijom komandovana, te da potiče od strane VBA. „Potvrđeno nam je da je ovakvo kriminalno postupanje od prijavljenog oficira inicirano i traženo od strane VBA, linijom komandovanja”, navode iz Vojnog sindikata Srbije.

Vojni sindikat Srbije takođe je skrenuo pažnju na ovaj slučaj i ministru odbrane i predsedniku republike. „Ovom prilikom tražimo i od predsednika republike, koji je ujedno i komandant Vojske Srbije, da kod svojih potčinjenih vojnih komandanata obezbedi bespogovorno poštovanje Ustava i zakonitosti u radu i ne dozvoli da oni ponovo budu zloupotrebljeni”, navode iz VSS-a.

Iz Vojnog sindikata Srbije pozivaju oficire da u potpunosti poštuju Zakon o Vojsci Srbije i Pravilo službe Vojske Srbije i odbiju zahtev za izvršenje krivičnih dela. Dodaju da će se VSS i njegova pravna služba pobrinuti da svako ko krši zakon bude procesuiran pred nadležnim tužilaštvom i sudovima.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Happy Mondays
Za 1 minut

Step on

Happy Mondays
Lp
Za 5 minuta

One Like You

Lp
Fall Out Boy
Za 8 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy
Michelle Gurevich
Za 13 minuta

Losing Touch

Michelle Gurevich
Sia
Za 17 minuta

Cheap Thrills

Sia

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend