Društvo

Prskanje protiv krpelja počinje na dan gradske slave

Foto: iStock
Na dan gradske slave, u petak 3 .juna u 6 sati izjutra firma "Sanit M&M“ obaviće prvi tretman protiv krpelja na teriitoriji čitavog grada. Iz ovog preduzeća apeluju na građane da u vreme tretmana ne borave na lokacijama gde se vrši prskanje, niti da izvode kućne ljubimce.

Zaprašivanja protiv insekata i to prvo ove godine obaviće se na dan gradske slave, pred sam sam kraju proleća. Tretmanom će biti obuhvaćen čitav grad, a prema planu prskaće će se u najvećoj gradskoj opštini Medijana obaviti na više lokacija.

“Park na Trgu kralja Aleksandra, u ulici Obilićev venac, kao i stari park pored Nišave, potom travnate površine Keja Nišave do naselja Nikola Tesla, deo oko crkve i terena u Naselju Brzi Brod, parkovi Sveti Sava, Čair, kao park u ulici Nikole Pašića, travnjak oko spomenika Ćele kula, dvorišta Saborne crkve i crkve Svetog Luke i zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra Roda”, piše u obaveštenju.

Na teritoriji Gradske opštine Pantelej prskaće se izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, Kameničkom visu,  spomenika na Čegru, Vrežinskog bazena, travnjak u ulici II Proleterske brigade, kao i  dvorište crkve Sv. Pantelejmona, Doma učenika, zatim travnate površine Keja Nišave i duž ulica Vase Pelagića i Somborske.

Kada je reč Oštini crveni krst obuhvaćeno je više lokacija: “Biće tretirani parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, travne površine Keja Nišave, naselja Šljaka, bedemi u ulici 12.februar i igrališta u naselju Ratko Jović i kod Humske ulice”, navodi se u obaveštenju.

Dok će na Paliluli biti tretiran komplesk spomen -parka Bubanj, park kod Železničke stanice i gradsko groblje, potom Minovo naselje, dvorište  crkve SV. Nikole, potez oko Starog groblja, park Šumice, travnate površine duž Čairske i Zetske ulice kao i park kod okretnice Mokranjčeve i Zetske.

Prskanje protiv krpelja će se obaviti u Opštini Niška Banja, a kako se navodi prskanje će se obaviti u centru, u parku ispred hotela “Zelengora”, kao i u dvorištu hrama Sv. Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 51 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend