Društvo

Prvi humanitarni bazar za Nikolinino srećnije i lepše detinjstvo

U Obrenovićevoj ulici pored Banke dobročinstva organizovan je humanitarni bazar za trogodišnju Nikolinu Stojanović iz Niša koja boluje od cerebralne paralize. Izloženi su ukrasni predmeti, slike, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika pa čak i cveće, a prisutni su i animatori.

„Volela bih da što više ljudi prođe ovim putem, pored ovog našeg bazara i zastane. Sigurna sam da će svako naći neku sitnicu za sebe i na taj način doprineti da Nikolinino detinjstvo bude srećnije i lepše“, kazala je  Sandra Petrović, prijateljica porodice.

Na bazaru su izloženi ukrasni predmeti, slike, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika pa čak i cveće. Tu si i animatori koji privlače posebnu pažnju najmađih sugrađanima. Bazar je otvoren do 15h.

Ovo je prvi humanitrani bazar koji se organizuje za Nikolinu, a porodica kaže da će ih biti još jer za njeno lečenje nedostaje mnogo novca. Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi devojčica napredovala u lečenju.

Nikolina Stojanović je rođena 2018. godine u Nišu. Devojčica je rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

Dijagnostikovana joj je  cerebralna paraliza. Nikolina nije u stanju da hoda, da sedi, ni da govori. Samo po koju reč, rečenice ne sklapa. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

Ona je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica. Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Oni koji žele da pomognu Nikoli, a ne mogu da prisustvuju humanitarnom događaju, to mogu da učine slanjem SMS poruke na 1047 NA 3030,  u 160-6000001038043-08.

Građani koji novac uplaćuju iz inostrastva to mogu da učine u 160600000103824484 IBAN: RS35160600000103824484 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Faith No More
On Air!

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 3 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 6 minuta

Lie to Me

Jonny Lang
Rabbitt
Za 11 minut

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 14 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend