Društvo

Putovanja u svemir, mnogi ratovi kroz istoriju trajali kraće od renoviranja mosta

Foto: City Smart
Osvanuo je šaljivi sajt na kome se upoređuje vreme rekonstrukcije mosta kod niške Tvrđave sa mnogim drugim istorijskim događajima koji su trajali toliko, pa čak i manje. Nepoznati osnivači sajta pozvali su građane Niša da sami šalju na njihovu adresu još neke primere i tako zajedno upotpune dugačak niz.

Most na kome se radovi izvode preko 500 dana glavna je atrakcija Niša pored svetleće fontane postavljene nedaleko od mosta. Očito je rekonstukcija mosta koja se stalno produžava nekog podstakla da napravi sajt pod nazivom “Je l gotov most”, dok je Fejsbuk stranica “In Niš we don’t say” zatrpana šaljivim fotografijama mosta i hipotetičkim događajima.

Šta je sve moglo da se završi za ovo vreme dok se renovirao most dugačak samo 50 metara zabeležili su autori sajta, koji se sastoji samo od dugačkog spiska i odgovora “NIJE” na pitanje “Je l gotov most?”. Kraće su trajali i Balkanski ratovi, gde se naglašava da su oba trajala 332 dana, snimanje “Gospodara prstenova”, put do Marsa, izgradnja hotela od 30 spratova u Kini, izgradnja zgrade „Empire State Building“ u Njujorku, prvo putovanje Kristofera Kolumba do Amerike, proizveden je Warcraft 2, kompletno je izgrađen Sava Centar u Beogradu, a satelit stigao od Zemlje do Jupitera za nešto kraće vremena nego što se gradi most.

Idejni tvorci ove stranice pozivaju sugrađane da na njihovu mejl adresu jelgotovmost@gmail.com. šalju predloge i tako upotpune listu.

Isto tako na Fejsbuk stranici “In Niš we don’t say” članovi grupe objavljuju razne fotošopirane fotografije. Tako se na mostu našao i kosmonaut koji izgleda kao da je sleteo na Mars, čuveni Danilo Bata Stojković iz filma Ko to tamo peva i scena iz replike “Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda”, viralan klip koji je obišao Srbiju gde stariji gospodin kaže da je čekao da se asfaltira put 300 godina, dok su deca fotošopirana kako se igraju na gradilištu sa koficama i lopaticama za more.

Nije poznato ko je autor ove internet stranice.

Podsetimo, renoviranje mosta počelo je 3. marta prošle godine, najpre je završetak radova bio 4 meseca, a pnda se produžavao. Kraj radova Trga i famoznog mosta bi, ukoliko se ponovo ne oduže radovi, mogli da očekujemo 1. avgusta kada je ugovoren novi rok.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 4 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend