Društvo

Radnici otišli, mašine ostale – stanari ulice Vojvode Putnika protestovali zbog naglog prestanka radova

Protest Foto: Arhiva City Smart
Stanari ulice Vojvode Putnika čija rekonstrukcija je počela pre mesec i po dana okupili su se na protestu, jer su kako tvrde radovi naprasno prestali pre dve nedelje. Građani ističu da im nedovršena ulica stvara niz problema jer hitne službe ovuda ne mogu da prođu, baš kao ni gradski autobus i kamion za odvoz smeća, a česti su problemi sa vodom i strujom, te od nadležnih traže da hitno reše problem i završe šta su započeli.

“Hitna pomoć ne može da prođe. Osobama sa invaliditetom je onemogućen prilaz, starijim sugrađanima i majkama sa malom decom jer ovuda kolica ne mogu da prevezu. Kamion za odvoz smeća ne može da prođe ovom ulicom pa se smeće gomila, autobus ne prolazi ovom trasom, ulica je puna prašine,  neosvetljena a povrh svega imamo često i problem sa strujom i vodom”, pričaju stanari.

Građani navode da njihovi problemi traju od maja meseca i da su do sada imali strpljenja jer su se nadali da će se radovi okončati, ali umesto užurbanih radnika već dve nedelje zatiču samo mašine. “Već dve nedelje kako nema radnika. Radovi se ne odvijaju, a ulica je ostavljena na pola kao slika vremena u kome živimo”, kaže revoltirana sugrađanka.

Još jedan u nizu problema koji je nastao sa rekonstrukcijom jeste i otežan prilaz apoteci, marketu i drugim lokalima koji se nalaze u ovoj ulici, te osim što građani ne mogu bez po muke da dođu do onovnih životnih namirnica i lekova, problem imaju i vlasnici lokala koji kako kažu posluju sa gubitcima jer gube mušterije, dok uredno plaćaju zakupe lokala i porez državi.

Građani traže od nadležnih da završe započeto i poručuju da neće odustati od protesta dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Novi protest je zakazan za sutra u 18 sati, a očekuje se dolazak Bratislava Vučkovića, predsednika Gradske opštine Palilula na čijoj teritoriji se nalazi pomenuta ulica.

Današnji protest je prošao bez većih incidenata, a na samom početku došlo je do kratke verbalne rasprave između vozača automobila i okupljenih koji nisu hteli da ga propuste. Na protestu su bili prisutni i pripadnici policijskih snaga.

Podsetimo,  ulica  Vojvode Putnika zatvorena je za saobraćaj 30. maja, kada je zvanično počela rekonstrukcija, koju izvode firme Trace i Vodogradnja. Tome su prethodili radovi na vodovodnoj mreži.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 28 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 24 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend