Društvo

Radnici prepušteni sami sebi, gradska vlast ponovo prekršila obećanje

Radnici niških stečajnih fabrika još jednom su iznevereni. Naime, posle više neuspelih pokušaja da zakažu sastanak sa prvom ženom Grada, dobili su poziv iz kabineta gradonačelnice i obećanje da će sastanak biti održan do kraja prošle nedelje što se nije dogodilo. Iznevereni radnici su izgubili nadu u nadležne insitucije, ali i ne i u pravdu, te poručuju da neće odustati od onoga što im pripada - pošteno zarađenog novca.

“Od sastanka sa Sotirovskom nema ništa. Čuo sam se sa njenom zamenicom Dušicom Davidović koja je kazala da je na putu i da ćemo razgovarati kada se vrati”, kazao je Radoslav Spajić predsednik Udruženja  radnika, boraca i penzionera “Pobeda”.

Radnici su pre dve nedelje uputili dopis na adresu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u kome su izložili svoj višedecenijski problem neisplaćenih zarada. Iz Kabineta predsednika im je pre par dana stigla povratnica, ali ne i odgovor.

Saznali su radnici da će Vučić prilikom stranačke posete našem gradu gostovati na Belle Amie televiziji  i da će tom prilikom odgovarati na pitanja građana. U tome su videli šansu da skrenu pažnju na problem koji ih godinama muči.

Dopis koji su pre par dana poslali predsedniku  zajedno sa pitanjima spakovali su u kovertu i lično doneli na adresu lokalne televizije. Međutim, kako su nam ispričali, u televiziji  im je rečeno da ne mogu da prime nikakve koverte i da sva pitanja mogu da pošalju mejlom, što su i učinili.

Pitanja radnika još jednom su ostala bez odgovora, jer predsedniku u emisiji nisu postavljena.

“Ono sinoć je bio skandal od emisije. Ni jedno pitanje nije postavljeno. Cele noći nisam spavao kolio sam bio uznemiren”, kaže jedan od radnika i dodaje da će nastaviti sa protestima sve dok neko ne obrati pažnju na njih.

“Nećemo odustati od protesta i onoga što nam pripada – pošteno zarađenog novca”, poručuju radnici i dodaju da će se okupljati svakog petka od 10h ispred Gradske kuće.

Podsetimo radnici nekada velikih niških firmi protestovali su godinama bez pauze, ali su sa gotovo svakog protesta odlazili bez odgovora. Protesti radnika su se nastavili pre par nedelja nakon pogaženog obećanja koje im je dala premijerka.

Prema rečima predstavnika radnika bilo je pokušaja da se protest “razbije” iznutra, ali su se pokazali kao bezuspešni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Simply Red
Za 1 minut

Turn it Up

Simply Red
Tash Sultana
Za 5 minuta

Greed

Tash Sultana
Honne
Za 8 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Kawala
Za 11 minut

Angry Man

Kawala
Rocketman
Za 15 minuta

Saturday Night's Alright

Rocketman

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend