Društvo

Raspisan drugi javni poziv za zamenu individualnih ložišta

Raspisan je drugi konkurs za subvencije za zamenu individualnih ložišta u Nišu. Konkurs je otvoren do petka 19. novembra, a raspoloživa sredstva su nešto više od 12 miliona dinara.

Građani koji žele da zamene šporete na drva i ugalj pećima na pelet ili da se priključe na mrežu gasa ili toplane mogu da se prijave za subvencije.

Ulslov je da je lice koje se prijavljuje za subvencije vlasnik i da živi na adresi objekt, da objekat nije priključen na sistem daljinskog grejanja ili distributivnu mrežu gasa, da je  legalizovan kao i da su izmireni dospeli dugovi za porez na imovinu.

“Prijava se dostavlja lično na pisarnici Gradske Uprave za organe grada i građanska stanja, Nikole Pašića 24, Niš, ili preporučeno poštom na adresu: Grad Niš, Gradska Uprava za organe grada i građanska stanja Nikole Pašića 24, Niš, za Komisiju za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha u gradu Nišu poreklom iz individualnih ložišta za 2021. godinu. Prijava se dostavlja isključivo u zatvorenoj koverti” piše u konkursu.

Detalje konkursa, kao i potrebnu dokumentaciju, zainteresovani građani mogu da pogledaju na sajtu  Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, a prvim pozivom utrošeno je nešto više od 5 miliona.

Predviđena sredstva bila su dovoljna za pomoć za oko 200 domaćinstava, ali je na prvom konkursu bio slab odziv Nišlija te je subvencije dobilo njih 64.

Prvim javnim konkursom utrošeno je 5.428.196,40 dinara, dok je za drugi je raspoloživo još 12.171.803,60 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend