Društvo

Raspisan tender za izvođača radova na izgradnji akva-parka u Niškoj Banji, predviđen rok trajanja radova 3 godine

Foto: Pixabay
Deset godina nakon prvih najava da će na Loznom kalemu kraj Niške Banje biti izgrađen akva-park, Kancelarija za loalni i ekonomski razvoj raspisala je javnu nabavku za izvođača radova kome će biti poverena izgradnja kompleksa. Akva park će se prostirati na površini od 5,4 hektara, a predviđeno vreme izgradnje je 3 godine.

Grad Niš raspisao je tender za firmu koja će uraditi tehničku dokumentaciju i izvesti radove na prvoj fazi, a sporazum će potpisati sa jednim ponuđačem na period od 3 godine.

Najavljeno je da će akva-park, koji bi trebalo da privuče turiste u Nišku Banju biti najveća investicija u ovoj godini, ali su rebalanskom budžeta  opredeljena sredstva umanjena, te je umesto pola milijardi koliko je prvoditno opredeljeno Grad opredelio nešto više od 120 miliona u ovoj godini.

Tender koji je raspisala  Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, predviđa izgradu tehničke dokumentacije, izvođenje građevinskih i građevinsko zanatskih radove, nabavku i ugradnju potrebne opreme. Rok za podnošenje prijava je 26. oktobar, kada će i biti otvorene ponude.

Prema idejnom rešenju, koje je uradio ADS Energo koncept d.o.o. iz Novog Sada, kompleks akva-parka nalaziće se na potezu Lozni kalem, na površini od oko 5,4 hektara, a moći će da primi  3.400 posetilaca na dnevnom nivou.

Idejni projekat predviđa i zatvoreni objekat površine preko 2.000 kvadratnih metara u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran, koji će raditi tokom cele godine, dok će ostali sadržaji raditi samo tokom leta.

U prvoj fazi izgradnje prevdiđeni su radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali.  Za izgradnju sportsko rekreativnog kompleksa prema planu iz gradskog budžeta će u naredne tri godine biti izdvojeno ukupno 2 milijarde i 41 miliona dinara.

Podsetimo, izgradnja akva parka najavljena je 2010. godine,  kada je zemljište predviđeno za ovaj kompleks od Grada kupio “Italnis”. Tri godine kasnije “Italnis” je odustao od investicije, a zemljište je vraćeno Gradu.

Šest godina od prve najave potpisan je memorandum  sa crnogorskom firmom, svega nekoliko dana pre lokalnih izbora. Kada je potom Grad raspisao javni poziv niko, uključujući i pomenutu firmu nije pokazao interesovanje za igradnju vodenog kompleksa.

Oznake

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Riovolt
Za 2 minuta

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 6 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield
Santana (Ft. Tina Turner)
Za 8 minuta

The Game of Love

Santana (Ft. Tina Turner)
Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue
Za 12 minuta

Money Money

Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue
Zella Day
Za 16 minuta

Girls

Zella Day

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend