Društvo Politika

Razgovor sa narodnim poslanicama i lokalnim aktivistkinjama: „Ženska prava i (r)evolucija”

Foto: plakat
Zeleno-levi poslanički klub "Ne davimo Beograd", zajedno sa lokalnim aktivistkinjama iz Niša organuzuje tribinu pod nazivom "Ženska prava i (r)evolucija”. Tribina će se održati u utorak 11. oktobra od 18 časova, u prostorijama Media i reform centra.

Tribina će biti održana povodom  Međunarodnog dana devojčica, a neka od pitanja koje će učenice otvoriti su kako izgleda borba za ženska prava od lokalnog nivoa do najviših državnih institucija, šta o ženskim pravima pokazuje praksa, a šta teorija i zakon, koliko su žene osnažene i kakav svet ostavljau devojčicama.

Nedavni svetski događaji, kao što je ubistvo Mahse Amini u Iranu, zabrana abortusa u SAD-u ili porast femicida u Srbiji, kao i davanje osuđenom silovatelju medijski prostor da se pravda, iznova nam pokazuju koliko su ta prava na staklenim nogama i koliko žene moraju biti u pripravnosti stalno da ih štite. Feministkinje su te koje najčešće pokreću teme koje se čine najvećim tabuom u društvu, ali samim tim i otvaraju pitanja koja vode ka njegovom napretku“, navodi se u pozivu.

O ovim, za celokupno društvo vrlo važnim temama govoriće: narodne poslanice Biljana Đorđević i Jelena Jerinić, i lokalna aktivistkinja Tatjana Nikolić.

Podsetimo, ovo je drugi događaj u seriji tribina širom Srbije na kojima će se građanima predstaviti narodni poslanici i poslanice Zeleno-levog kluba, kao i aktivnosti na širenju organizacije i formiranju zeleno-leve partije na nacionalnom nivou.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nicim Izazvan
Za 0 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 3 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 7 minuta

Rich Girls

Virgins
Lemaitre
Za 10 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre
Freya Ridings
Za 14 minuta

Weekends

Freya Ridings

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend