Društvo

Rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića vredna 6 miliona dinara

Počela je rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića, u dužini od 230 metara. Radovi bi trebalo da budu završeni kroz mesec dana, a rekonstrukcija košta 6 miliona dinara.

Biciklistička staza na Bulevaru je dugo predstavljala problem kako za bicikliste, tako i za prolaznike, jer je asfalt ispucao, a korenje drveća uslovilo podizanje asfalta. Te su neravnine i pukotine predstavljale opasnost kako za roditelje koji voze decu u kolicima, tako za i biciklite koji nisu mogli tuda da prođu, a da ne rizukuju da iscepaju gumu.

„Biciklistička staza na kojoj je bicikl nemoguće voziti, a da pritom rizkujete da iscepate gumu jer je sva ispucala, ili da padnete i povredite se jer se asfalt podigao. Asfalt je krpljen više puta, ali je opet popucao, iscrtana je i signalizacija, ali je nemoguće bilo voziti bicikl zbog neravnina“ priča sugrađanka koja živi na Bulevaru. Dodaje da se nada da će ovoga puta radovi biti kvalitetniji i da će ponovo moći da vozi biciklu jer se vreme odlepšalo.

Prema rečima Nebojše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju, biće rekonstruisana biciklistička staza u dužini od 230 metara i u te svrhe je izdvojeno 6 miliona dinara. Procenjuje da će rekonstrukcija trajati oko mesec dana.

Podsetimo početkom marta usvojena je odluka o dodeli subvencija za kupovinu bicikala umesto dečjih auto-sedišta. Kako je tada rečeno za kupovinu bicikala je iz budžeta Grada izdvojeno 5 miliona dinara. Još uvek nije poznato kada će početi konkurs za kupovini bicikala i ko će moći da konkuriše.

Da li će rekostrukcija staze duge svega nešto više od dvestotine metara biti završena juna, ili će ipak trajati kao rekonstrukcija mosta, ostaje da se vidi. Tek, Sotirovski je najavila da će početkom godine Niš imati jedan kompletan biciklistički prsten, što bi pre najpre zahtevalo uređenje biciklističkih staza u gradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 38 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 35 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 32 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 29 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend