Društvo

Rekonstrukcija dva javna toaleta Grad košta više od 4 miliona dinara

Firma "Bautehnika" iz Niša je na tenderu dobila posao rekonstrukcije javnih toaleta u parku "Čair" i na nišavskom keju. Rekonstrukcija toaleta u Čairu Grad košta oko 2,7 miliona dinara, dok rekonstrukcija toaleta na keju iznosi 1,6 milion dinara sa PDV-om.

Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj raspisala je tender za firmu koja će vršiti radovi na održavanju javnih toaleta na teritoriji Grada Niša oblikovana u tri partije, navodi se na Portalu javnih nabavki.

Prva partija se odnosi na rekonstrukciju javnog toaleta u parku Čair, druga na javni toalet na keju, a treća čiji je postupak još uvek u toku na tekuće popravke u javnim toaletima na teritoriji grada. Za treću partiju je predviđeno 470.000 dinara iz gradskog bužeta.

Kako piše u odluci za dodelu ugovora na tender su se javile dve firme ” Grad ekstra granja” i  “Bautehnika” koja je dala manju ponudu i dobila oba posla.

Radovi na javnom toaletu u Čairu obuhvataju: rekonstrukciju mokrih čvorova u objektu javnog toaleta,  radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, nabavku i montažu sanitarnih uređaja i galanterije, radove na elektroenergetskim instalacijama na adaptaciji mokrih čvorova,  sanaciji i rekonstrukciji objekta javnog toaleta i uređenju oko samog objekta.

Dok radovi na keju obuhvataju građevinsko-zanatske radove sanaciji i rekonstrukciji objekta javnog toaleta na gradskom keju, radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, nabavku, i montažu sanitarnih uređaja i galanterije, kao i  radove na elektroenergetskim instalacijama na objekta.

Radovi na rekonstrukciji toaleta u Čairu koštaju 2.235.800,00 dinara bez PDV odsnosno 2. 682.960,00 sa PDV-om, dok radovi na sanaciji toaleta na keju koštaju 1.381.050.00 bez PDV-a tj. 1.657.260,00 dinara sa PDV-om.

Rok za završetak radova u javnom toaletu na Čairu je 35, a na gradskom keju 25  dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsetimo radovi na rekonstrukciji toaleta najavljeni su februara meseca, kada je gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miroslav Đokić kazao da se čeka bankarska garancija da izvođač bude uveden u posao, te da će radovi biti okončani aprila meseca, to se ipak nije dogodilo, ali gradonačelnica je imala objašanjenje.

Ona je u junu novinarima kazala  da niko nije uveden u posao i da radovi na rekonstrukciji javnog toaleta na keju ne mogu da počnu dok se ne završi rekonstrukcija trga. Kako je ranije najavljeno Grad će u ove svrhe izdvojiti nešto više od 5 miliona dinara.

Na teritoriji grada Niša nalazi se osam javnih toaleta. Najstariji toalet je u jako lošem stanju i nalazi se iza Narodnog pozorišta. U njemu se još uvek koriste čučavci i pisoari, koji često nisu u funkciji.

Javnih toaleta ima još u Tvrđavi, u sklopu izložbenog prostora galerije “Salon 77”. Renoviran je pre šest godina. Zatim mobilni toalet u Parku Svetog Save, kao i toalet na Trgu Mije Stanimirovića u blizini Apelacionog suda, koji nije u funkciji.

Takođe od osam javnih toaleta samo je jedan prilagođen osobama sa invaliditetom na trgu Pavla Stojkovića. Na nedostatak javnih toaleta u gradu ili bar onih koji su uređeni ukazala je grupa anonimnih aktivista poznatija kao Urbana gerila.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 19 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 16 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 12 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 8 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend