Društvo

Rekonstrukcija nedavno uređenog Trga se nastavlja, radnici vade kocke i zamenjuju ih novim

Rekonstrukcija Trga kralja Milana zvanično je završena avgusta, ali su se svega tri meseca kasnije majstori vratili na popravni ispit. Radnici uveliko vade ulegle kocke kod Gradske kuće, ne bi li ih ponovo postavili ovoga puta u ravni.

Ispred Gradske kuće radovi uvelio traju. Nekoliko radnika vadi kocke iz  nedavno popločanog trga jer su ulegle i zamenjuje ih novim.

Prolaznici posmatraju prizor u neverici i pitaju se ima li kraja rekonstrukciji Trga i dokle će se majstori koje su iste te kocke i postavili vraćati na popravni ispit. “Šta se dogodilo pokvario se Trg? Zar već, pa ni tri meseca nije prošlo”, dobacuje jedan sugrađanin u prolazu.

Jedna sugrađanka koja se tu našla komentariše da živimo u Montipajtonovskom gradu i da samo kod nas, kako je kazala može da se rekonstruiše rekonstrisani Trg.

Ovo nije prvi put da behaton kocke ulegnu jer nisu dobro postavljene, sličan slučaj ulegnuća dogodio se pre osam meseci kada je na problem upozorio niški arhuteksta Hadži Ivan Redi, o čemu smo već pisali.

Podsetimo radovi na centralnom gradskom trgu počeli su juna 2019. godine. Kada se marta 2020. započelo sa rekonstrukcijom mosta rečeno je da će radovi biti gotovi za tri do četiri meseca, ali se to nije dogodilo.

Zbog toga je Urbana gerila je zbog toga upisala Tvrđavski most u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara. Rokovi za završetak radova su produžavani više puta kao i bankarska garancija.

Međutim kada su radovi konačno završeni pojavile su se pukotine i to bukvalno, na mostu kod prvih stubova, koji nose staklenu ogradu, a nekoliko dana posle toga počela je rekonstrukcija rekonstruisanog trga.

Nišlije su osmislile i pokrenule sajt šaljivog karaktera Je l gotovo most, ali izgleda nisu bile spremne na to da će se Trg rekonstruisati mnogo duže od toga, pa i na to da će radovi trajati u nedogled.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Groove Armada
Za 1 minut

My Friend

Groove Armada
Gregory Porter
Za 5 minuta

Revival

Gregory Porter
Joe Mcbride
Za 8 minuta

Sunny

Joe Mcbride
Smokey Robinson
Za 12 minuta

Baby Thet's Backatcha

Smokey Robinson
Kaleo
Za 16 minuta

Hey Gringo

Kaleo

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend