Društvo Servisne informacije

Restrikcije došle pre vremena, pojedine Nišlije u novogodišnju noć ulaze bez vode

Foto: Arhiva čitalaca
Nakon izlivanja cisterne sa amonijakom kod Pirota radi bezbedosnih razloga ugašena je Fabrika vode u Nišu. Takođe, isključeno je i snabdevanje vode sa izvorišta Medijana, što je dovelo do smanjenja pritiska u pojedinim delovima grada, dok u nekim vode uopšte nema, kako tvrde građani. Novogodišnju noć jedni će dočekati na trgu, a drugi bez vode.

Na dan nesreće kod Pirota, na zvaničnom sajtu grada objavljeno je da vodosnabdevanje nije ugroženo. Međutim nakon informacije da je Fabrika vode preventivno ugašena najavljen je oslabljen dotok vode u pojedinim delovima grada. “Prethodnih dana sam imala problem sa pritiskom, danas nisam imala vode ni da se istuširam”, kaže jedna sugrađanka. Ona dodaje da je da su joj iz Dežurne službe Vodovoda rekli da će voda verovatno doći u toku noći.

Na naš poziv Dežurna služba Vodovoda je odgovorila slično. “Postoji problem u nekim zgradama u kojima ne radi hidrofor ili pumpa, uglavnom su u pitanju stanovi na višim spratovima. Taj problem će se rešiti u narednim danima, jer izvorište Medijana ne radi iz bezbedonosnih razloga”, rekli su iz dežurne službe. Što se tiče Novogodišnje večeri rekli su da se jači pritisak očekuje tokom noći kada se voda bude manje koristila.

Podsetimo, iz Štaba za vanredne situacije rečeno je da se cisterna nije izlila u Nišavu. Ipak pre par dana prisustvo amonijaka je otkriveno u individualnim bunarima pored Nišave. Ako se po jutru dan poznaje građane Niša očekuje turbulentna godina.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zombies
Za 1 minut

Time of the Season

Zombies
Travis Tritt
Za 4 minuta

Burning Love

Travis Tritt
Fleetwood Mac
Za 7 minuta

Dreams

Fleetwood Mac
Steve Winwood
Za 11 minut

Higher Love

Steve Winwood
Yu Grupa
Za 16 minuta

Odlazim

Yu Grupa

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend