Društvo

Roditelji istrajni u borbi da spreče izgradnju parkinga, novi protest najavljen za utorak

Foto: City Smart
Savet roditelja OŠ "Sveti Sava" doneo je inicijativu o spontanom okupljanju kao reakciju na odluku čelnika gradske vlasti da se na svega dvadeset metara od školskog dvorišta izgradi parking koji će, kako tvrde, ugroziti zdravlje i bezbednost dece, kao i na radove koji se uveliko odvijaju. Okupljanje je zakazano za utorak 31. maj od 18 sati na prostoru budućeg parkinga.

Zabrinuti roditelji mesecima unazad nastoje da promene mišljenje nadležnih i ukažu im na to da će izgradnjom parkinga pored škole, zdravlje dece biti ugroženo, ali uzalud. Radovi su ipak počeli, a roditelji dobili brigu više, jer je gradilište neograđeno, te su podneli prijavu građevinskoj inspekciji.

“Radovi na izgradnji parkinga su započeti i bezbednost dece je već sada ugrožena jer ne postoji nikakva zaštitna ograda između školskog dvorišta i prostora na kome rade bageri i kamioni”, navode roditelji i dodaju da  ne prihvataju zagađeno i nebezbedno okruženje i žele da izraze svoju reakciju.

Odgovor od građevinske ispekcije nisu dobili ni roditelji ni novinari, ali je pomoćnica gradonačelnice za građevinarstvo Marina Živulović Petrović na jednoj pres konferenciji predstavnicima medija kazala da će zaštitna ograda biti postavljena i da se na parkingu trenutno izvode pripremni radovi na ravnanju terena, kao i da sve radi po zakonu.

Roditelji su o izgradji parkinga pored škole obavestili i Ministarstvo prosvete i od njih dobili odgovor da će dopis u vezi sa pomenutim problemom dalje biti prosleđen prosvetnoj ispekciji.

Podsetimo, pripremni radovi na izgradnji parkinga najavljenog novembra prošle godine, počeli su u drugoj polovini marta, a zabrinuti roditelji su pokušali da spreče njegovu izgradnju najpre peticijom, a kada u tome nisu uspeli odlučili su se na protest.

Međutim, gradonačelnica Dragana Sotirovski je protest protumačila kao politički dirigovan čin uoči izbora. Roditelji i nastavnici nisu uspeli da promene mišljenje nadležnih ni na sastanku održanom u Gradskoj kući na kome su izneli argumente protiv izgradnje parkinga.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 1 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend