Društvo Obrazovanje

Roditelji: Sve radi samo je zabranjeno da se ide u školu

Nekolicina roditelja okupila se danas ispred Gimnazije "Svetozar Marković" kako bi uputila apel Ministarstvu prosvete jer srednjoškolci iz Niša prelaze na onlajn model dok se život oko njih odvija normalnim tokom.

“Sve radi. Bioskopi, kafići, održavaju se koncerti i proslave, samo naša deca prelaze na onlajn nastavu”, kaže jedna majka koja je došla da podrži druge roditelje. Sluđeni ponovnim prelaskom na onlajn model učenja zbog pogoršane epidemiološke situacije desetak roditelja okupilo se ispred Gimnazije “Svetozar Marković” jer ne znaju šta im je činiti.

Njihova deca su nezadovoljna kao i oni i više ne mogu da prate ko kada treba da ide na predavanja, a ovakvo učenje nije svima “leglo”. Posebno su nezadovoljni time što se život oko njih odvija normalnm tokom, a u drugim gradovima deca i dalje idu normalno dok srednjoškolci iz Niša ponovo menjaju učionice za sobe.

Roditelji su se sastali pre sednice jer su želeli da se zajedno dogovore kako da svoj problem izlože.

“Ja sam majka srednjoškolca i učiteljica. Sutra decu iz razreda vodim u pozorište, a moja dece sede kući”, ogorčena je. Pita se da li su ugroženija deca u Nišu i ostalim manjim gradovima nego Beogradu, Novom Sadu i kako se srednjoškolci štite ako svi iz kuće idu na posao i rade.

“Mi moramo da živimo. Neko mora da radi i neko mora da stvara”, kaže jedan otac.

Okupljanjem žele da pokrenu druge roditelje, ali i predstavnike škole koji takođe ne vide smisao u ponovnom prelasku na onlajn model.

“Mi smo se kao roditelji okupili potpuno spontano da bismo uručili direktoru škole zahtev ispred svih roditelja, da nam se deca vrate u školu. Mislimo da je potpuno neverovatno da rade kafići, prave se proslave, koncerti se održavaju, rade bioskopi i splavovi jedino je zabranjeno da se ide u školu”, ispred roditelja rekla je Marina Manić.

Dodaje da je posle godinu i po dana kombinovane nastave ovo sunovrat i  da na ovaj način žele da zaštite interes svoje dece. Veruju da će uspeti da utiču na odluke Ministarstva i očekuju podršku profesora i direktora.

Podsetimo, odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu doneta je u petak 10. septembra.

 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Neville Brothers
Za 0 minuta

Ain't No Sunshine

Neville Brothers
Elle King
Za 4 minuta

Under Influence

Elle King
Cannons
Za 7 minuta

Footsteps in the Dark

Cannons
London Grammar
Za 11 minut

How Does it Feel

London Grammar
Zak Abel
Za 14 minuta

Less of a Man

Zak Abel

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend