Društvo

Rukavice za zaljubljene parove – krojački izum koji spaja srca

Fot: privatna arhiva
U jednoj maloj krojačnici na severu zemlje nastale su rukavice koje ne greju samo ruke, već i srca - zaljubljenih. Neobične rukavice za zaljubljene parove, kažu njihovi tvorci spojile su mnoga srca.

Ideja za ove neobične rukavice rodila se jednog hladnog zimskog dana u krojačnici, a prethodio joj je razgovor dvoje kreativaca.

“Oduvek me je privlačio taj svet krojačnice, još od malna volela sam da šijem, krojim, uklapam, te sam godinama kasnije i završila tekstilnu školu. Dopadalo mi se šta sve mogu da uradim samo uz pomoć igle i konca”, započinje svoju priču Melinda Ferenc Nemet, krojačica iz Novog Sada.

Zbog toga je kako kaže i na predlog svog poslovnog saradnika Dejana Cvrkalja,  za Dan zaljubljenih naprave rukavice za zaljubljene, odmah pristala. “Dejan mi predložio da napravimo nešto novo, nešto čega nema i da to bude namenjeno zaljubljenima, pokazao mi je skicu i ja sam prionula na posao”, seća se Melinda.

Foto: privatna arhiva

Kako kaže uoči tog Dana zaljubljenih prošle godine latila se makaza, igle i konca i napravila prvi par rukavica koje greju ruke zaljubljenih parova. Za izradu jednog para rukavica potrebno joj je nekih pola sata.

Objašnjava da su im namerno dali oblik srca ne samo zbog toga što je ono univerzalni simbol svakome poznat, već i da podsete da je ljubav ta koja može ugrejati i nahladnije srce.

Melinda nam je u razgovoru otkrila da rukavice za zaljubljene parove uglavnom naručuju devojke, ali se kako kaže nađe i po koji hrabri mladić koji zna da pokazati ljubav nije slabost, već naprotiv snaga.

“Puno mi je srce kad šetam gradom i vidim zaljubljeni par koji šeta po hladnom vremenu, a njima se obrazi rumene, verujem od sreće, ne od hladnoće, a prste im isprepletane greju naše rukavice”, kaže sa osmehom sagovornica.

Dodaje da se zahvalajući rukavicama rodila i po koja ljubav, ali su se neke veze i trajno učvrstile i prerasle u brak. Ono što je posebno raduje jeste i činjenica da su rukavice iz njihove krojačnice stigle i u naš grad, kao ponuda za humanitarni bazar.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Pavlov's Dog
Za 2 minuta

Julia

Pavlov's Dog
Marillion
Za 5 minuta

Kayleigh

Marillion
Eros Ramazzotti
Za 8 minuta

Cose Della Vita - Can't Stop Thinking of You (Duetto Con Tina Turner)

Eros Ramazzotti
Staple Singers
Za 13 minuta

I'll Take You There (Casino)

Staple Singers
Michael Mcdonald
Za 17 minuta

Reach Out, I'll Be Re

Michael Mcdonald

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend