Društvo Politika

Rupa popunjena peskom niškim aktivistima poslužila kao plaža

Foto: I. M.
Niški aktivisti organizovali su performans "Poslednji letnji dan na plaži kod rupe" na Bulevaru Nemanjića preko puta Zone 1, kako bi skrenuli pažnju nadležnima na rupu koja mesecima čeka na asfaltiranje. Oni su iskoristili to što je pomenuta rupa zatrpana peskom da donesu suncobran i ležaljku te uživaju na, kako kažu, Bulevarskoj plaži.
Foto: I.M.

Miloš Bošković, aktivista je novinarima objasnio da se ideja za plažu rodila nakon pucanja cevi uvom delu grada, gde je nakon otkanjanja problema ostala rupa zatrpana peskom. Asfalta, navodi Bošković, ni nekoliko meseci kasnije nema, te su aktivisti došli na ideju da skrenu pažnju nadležnih na kreativan način.

Oni su kako kažu  iskoristili sunčan dan za uživanje na plaži, za  nisu morali da idu daleko, te su kako i priliči turistima poneli ručni frižider sa ohlađenim sokovima, kofice za igru u pesku i dobru knjigu.

“Danas je 23. septembar, juče je bio poslednji dan leta, zašto da se ne iskoristi sunčano vreme. Malo da se rekasiramo, da odmorimo na plaži, ovde je prijatna atmosfera, doneli smo suncobran, sokiće, knjigu ali i kantice da pravimo tvrđave u pesku”, kaže Bošković.

Foto: I.M.

Ističe da bi sobzirom na brzimnu radova performans mogli da ponove već narednog meseca, a možda čak i pred Novu godinu. Drugi učenik performansa, Srđan Nonić ističe da ne mogu svi da se pohvale peščanom plažom, te da je naš grad jedinstven.

“Ko još ima ispred zgrade peščanu plažu? Čekamo još malo kad padnu kiše ljudi kod Medicinske škole će imati ik upalište, pa može da se vesla. Ja ne znam šta ljudima smeta, sve im je dala ova vlast”, ističe Nović.

Aktivisti su na pesku nacrtali i srce u središtu kog su napisali SNS kako bi poslali poruku nadležnima da završe započet posao.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 13 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 9 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 5 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend