Društvo

Sakupljeno 11.000 dinara na humanitarnom seminaru samoodbrane za žene

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održan je seminar samoodbrane, sa ciljem podizanja svesti o ovoj važnoj temi. Seminar je imao humanitarnu notu, a novac je sakupljan za Sigurnu kuću.

Seminar samoodbrane za žene okupio je Nišlijke koje su došle da nauče kako da se odbrane u slučaju da ih neko napadne na ulici, ali i da podrže humaninarnu akciju.

„Nasilje je u našem društvu prisutno svakog dana i važno je da o tome pričamo. Nasilje nije i ne sme da bude privatna stvar“, kaže jedna polaznica i dodaje da se na seminar samoodbrane prijavila kako bi naučila da se odbrani, ali i podržala druge žene u tome da se zauzmu za sebe i da budu glasne kada je reč o temama koje ih se tiču.

Miloš Milosavljević jedan od trenera iz Fort Jiu-Jitsu kluba  ističe da je za svaku ženu važno da zna kako da se odbrani u slučaju nužde jer su kako kaže ulice nebezbedene.  „Kada se vraćate kući u kasnim večernim satima hodajte pravih leđa, oprezno, nemojte nositi slušalice jer tako neće čuti ako vam se nekka opasnost približi. Važno je da budete svesne svog okruženja i da regujete u pravom trenutku“, savetuje Milosavljević.

Sagovornik ističe da žene često nisu upoznate sa tim šta smeju da nose u tašni u slučaju napada. „Biber sprej je legalan i može se pronaći u specijalizovanim prodavnicama. Ja i svojoj sestri savetujem da ga uvek ima u tašni u slučaju nužde. Sa druge strane  ne smete nositi noževe, bodeže i bilo kakvo drugo oružje jer je to pre svega opasno, a nije ni dozvoljeno“, objašnjava Milosavljević i dodaje da je ipak najbolji način da se odbranite da znate neku borilačku veštinu.

Seminar je bio humanitarnog karaktera i na njemu je sakupljeno 11.000 dinara. Novac će biti preusmeren Sigurnoj kući za žene i decu žrtve nasilja. Događaj su organizovali Fort Jiu-Jitsu klub i Rotarakt klub Niš – Centar.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maitre Gims
Za 4 minuta

Est-Ce Que Tu M'aimes

Maitre Gims
Maxi Priest
Za 8 minuta

Close to You

Maxi Priest
Ultravox
Za 11 minut

Dancing With Tears in My Eyes

Ultravox
David Austin
Za 15 minuta

Turn to Gold

David Austin
Hurts
Za 19 minuta

Wonderful Life

Hurts

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend