Društvo

Samohrani roditelji dobili pomoć od 8.000 dinara

Stopedeset samohranih roditelja sa teritorije gradske opštine Crveni krst dobilo je novčanu pomoć u iznosu od 8.000 dinara.

Biljana Stanojević majka sedmoro dece kaže da će jednokratna pomoć opštine pokriti sve one troškove koje primanja ne mogu. “Teško je. Imam sedmoro dece o kojima sama brinem od kada mi je suprug preminuo prošle godine”, kaže sagovornica.

Ona ističe da će novac koji je dobila iskorititi da deci kupi ono što im nedostaje, jer su kako kaže vremena teška, a novca je malo, pa svaki dinar znači.

Prema rečima Miroslava Milutinovića, predsednika Gradske opštine Crveni krst novčana pomoć je do sada deljena u par navrata. Do sada je podeljeno oko 7 miliona dinara pomoći porodicama koje žive na teritoriji ove opštine, a samo za ovu pomoć je izdvjeno 1.200.000 dinara iz budžeta.

“Socijalna politika je jedan od najvažnijih prioriteta naše opštine. Iz budžeta je do sada izdvojeno oko 7 miliona dinara pomoći socijalni kategorijama stanovništava, a u planu je da rebalansom budžeta izdvojimo dodatnih 500.000 dinara za pomoć porodicama pred praznike”, kaže Milutinović i dodaje da su na taj način želeli da pomognu sugrađanima i bar malo im olakšaju  život.

Ovo nije jedina pomoć koju opština izdvaja za mere socijalne politike.  Pre oko mesec dana samohrane majke sa troje i više dece dobile su novčanu pomoć u iznosu od 7.000 dinara.

Pored toga, kako kaže predsednik opštine podeljena je i jednokratna pomoć porodicama u iznosu od 7.000 do 20.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 11 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 8 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend