Društvo

Sastanak povodom ponovnog priključenja struje stanarima naselja 12. februar prošao bez građana

Sastanak između stanara naselja 12. februar kojima je od maja meseca isključena struja i čelnika gradske vlasti, zakazan za danas u prostorijama Gradske kuće, nije održan. I dok čelnici gradske vlasti navode da se građani nisu pojavili na sastanku jer nisu mogli da usaglase zahteve, građani ističu da su molili nadležne da se sastanak odloži za jedan dan kako bi na isti došli pripremljeni. Rešenja za sada nema na pomolu, te stanari naselja 12. februar najavljuju novo okupljanje ispred Gradske kuće već u ponedeljak 17. oktobra u 10 sati.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski podseća da problem romskog naselja 12. februar datira od pre mnogo godina i da su im više puta izlazili u susret, te da su se na današnjem sastanku pojavili pronašli bi neko rešenje za njihov problem.

„Njima je 2020. godine, bez obzira na to što su dugovali mnogo novca, uključena struja uz veliko obećanje i potpisivanje određenih ugovora o reprogramu dugova  po kojima su se obavezali da će koliko toliko plaćati struju što su uradili kroz jednu, eventualno dve rate. Od 24 porodice i 10 legalnih priključaka sada smo došli u situaciju da imamo jedan jedini legalni priključak jer je 9 priključaka skinuto sa napajanja jer su nelegalno bili priključeni“, objašnjava Sotirovski.

Spremni su kaže Sotirovski da zakažu novi sastanak kako bi građanima pomogli da reše problem, ali je pitanje kada će opet čelnici grada i direktori EPS-a i nškog ornaka Elektrodistibucije moći da se sastanu sa građanima.

„Mislim da nije korektno ako nekome gori pod nogama, ako neko ima veliki problem, ide hladno vreme, sutra može da padne sneg, da neko ne iskoristi tu šansu. Makar jedan stanovnik naselja da je došao da prenese ostalima šta i kako. Ne možete da dođete ispred Gradske kuće i vičete: Uključite nam struju, a da nemate zahteve i ne znate šta će da bude, kaže Sotiorvski i dodaje uz to uključite nam struju postoje određeni koraci koje moramo da dogovorimo kako to da uradimo.

U svemu ovome gradonačelnica, ali i njena zamenica vide potitiku. Dok se Sotiorovski boji da iza svega ipak stoji politika, Dušica Davidović smatra da su građani zloupotrebili dobri volju nadležnih, ali i iskoristili decu u propagandne svrhe.

„Ono što smo najmanje očekivali je koa Grad je to da se oni danas ne pojave. Ako vi imate problem i dođete ispred Gradske kuće sa transparentima za priključak električne energije, pritom zlopupotrebljavate svoju decu koja dođu i u njihovo ime traže da im se priključi struja i imate tu neke komentare koji apsolutno ne stoji iza svega onoga što smo sve uradili za naselje 12. februar onda nemojmo govoriti o tome šta će im neko ponuditi“, kaže Davidović.

Dodaje da građani moraju da dođu na sastanak kao bi se čule obe strane i pronašao način da se premosti zimski period koji je pred nama, ali i sve ono što je bilo nelegalno.

Sa druge strane građani kaže da su od nadležnih zatražili da se sastanak pomeri za jedan dan kako bi na isti došli pripremljeni, o čemu su nadležne obavestili porukom pre samog sastanka. „Mi smo samo tražili da se sastanak pomeri za jedan dan ne za mesec dana, jer je u našem intersu da se satanemo“, kaže Ljubiša Vučković iz naselje 12. ferbuar i dodaje da će se ponovo okupiti već u ponedeljak u 10 sati ispred Gradske kuće gde će ponoviti svoje zahteve.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 24 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 21 minut

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 18 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 15 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend