Društvo

Šesti mališan iz Niša dobio ortopedsko pomagalo zahvaljujući akciji „Čepom do osmeha“

Jedanaestogodišnjem Tomici Stefanoviću iz Popovca, kraj Niša uručen je elektromotorni tricikl koji će mu omogućiti da se lakše kreće i obavlja svakodnevne aktivnosti. On je šesti mališan iz Niša koji je dobio ortopedsko pomagalo zahvaljući akciji "Čepom do osmeha".

„Zahvaljujući svakom pojedincu u Srbiji koji sakuplja plastične čepove 59 mališana, zajedno sa Tomicom dobilo je ortopedska pomagala“, kazala je Anja Petković ispred udruženja „Čepom do osmeha“.

Prema njenim rečima elektromotorni tricikl će pomoći dečaku da se lakše kreće i obavlja svakodnevne aktivnosti.

Petkovićeva je istakla da su pomagalo za Tomicu obezbedili zahvaljući dvema humanim devojkama Tijani i Nataši koje su  u okviru humanitarne akcije „442 ride to change“, biciklama prešle putanju od Novog Sada do Zagreba. One su prešle 442 kilometara i motivisale humane ljude da za svaki pređeni kilometar uplate novac na račun humanitarnih organizacija.

Iz Udruženja „Čepom do osmeha“ građanima poručuju da nije teško biti human, te da sakupljanjem plastičnih čepova čuvaju svoju okolinu od zagađenja, a u isto vreme pomažu da neko novo dete dobije mogućnost i uslove da živi i odrasta kao i sva ostala deca.

Podsećaju da se sakupljaju  samo čvrsti plastični čepovi sa flašica vode i soka, mleka i jogurta, ulja i sirćeta, šampona, kupki, omekšivača, deterdženata, dezodoransa, pasti za zube, plastičnih poklopaca sa tegli, žutih kutijica iz kinder jajeta, čepova od flomastera i sl.

Majka dečaka  zahvalila se svim humanim ljudima koji su učestvovali u akciji i pomogli njenom sinu.

Organizacija “Čepom do osmeha” sakuplja i reciklira plastične čepove sa ciljem kupovine pomagala deci sa invaliditetom.⁣ Postoji 10 godina, a do sada su sakupili 550 tona plastičnih čepova i obezbedili ortopedska pomagala za 59-oro dece, od čega je njih 6 bilo iz Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lacni Franz
Za 1 minut

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 5 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 9 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 13 minuta

Rich Girls

Virgins
Lemaitre
Za 16 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend