Društvo

Slika Nenada Cvetkovića Trumbe na licitaciji LFN

Foto: LFN
Slika sa motivima Niša, umetnika Nenada Cvetkovića Trumbe predmet je nove licitacije Lokalne fondacije Niš. Početna cena je 7.000 dinara, a licitacija je otvorena do petka 25. marta u 12č.

Poznati niški slikar, umetnik i fotograf poklonio je Lokalnoj Fondaciji sliku iz svoje bogate stvaralačke kolekcije, sa željom da podrži rad fondacije na razvoju lokalne zajednice. Slika je uramljena, a dimenzije su 100×70 centimetara.

„Pozivamo sve ljubitelje umetnosti i ljude koji žele da doprinesu razvoju lokalne zajednice da učestvuju u licitaciji i ukrase svoj dom ovom slikom“, navodi se u pozivu LFN.

Početna cena je 7.000 dinara, a licitacija je otvorena u narednih nedelju dana do petka 25. marta u 12č.

Iz Fondacije podsećaju da se ponude za sliku Nenada Cvetkovića Trumbe daju javno u komentarima  objave, sa ličnih profila uz jasno vidljivo ime i prezime učesnika. Minimalan iznos za koji se može „podizati“ ponuda je po 500 dinara.

Podsetimo, u novembru 2021. godine je u uličnoj galeriji Mezanin u Balkanskoj ulici, realizovana izložba fotografija „Dnevnik uličnog hodača” ovog umetnika.

Lokalna fondacija  kroz licitacije, donacije pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana.

Do sada je podršku dobilo 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rabbitt
Za 3 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 6 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 10 minuta

Volim Sax

Tunel
Galija
Za 16 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 21 minut

Sledge Hammer

Peter Gabriel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend