Društvo

Smanjena lista čekanja u “Pčelici”, otvoreni vrtići u osnovnim školama u Nišu, Sićevu i Ostrovici

Kako bi se smanjila lista čekanja za upis mališana u Javnoj predškolskoj ustanovi "Pčelica", otvorena su tri vrtića u osnovnim školama "Njegoš" u Nišu i "Nadežda Petrović" u Sićevu i Ostrovici. Novootvorene vrtiće od jeseni će pohađati mališani uzrasta od 3 do 5 godina.

“Na zahtev roditelja koji žive u ovoj opštini, a čija se deca nalaze na listi čekanja za upis u vrtić, došli smo na ideju da iskoristimo kapacitete koje škola ima i otvorimo vrtić”, kazao je Bojan Krstić, direktor škole i dodao da je upis u toku.

Krstić objašnjava da će deca boraviti u posebnom delu zgrade adaptiranoj za njih. Zgrada poseduje izdvojenu kuhinju, trpezariju, sobu za trijažnu sestru i mokri čvor. Od septembra će ovde boraviti mešovita grupa od kako se nadaju 20 do 25 dece.

On dodaje da škola ima prostor za proširenje vrtića i da bi se ukoliko se ukaže potreba za tim u ove svrhe moglo adaptirati još jedno odeljenje.

Pored  gradske škole u Nišu, vrtić je dobila i škola u Sićevu koji će od jeseni pohađati 13 mališana, dok će u izdvojenom odeljenje te škole u Ostrovici od septembra u vrtić ići njih 11. Lidija Ćirić direktorka  OŠ “Nadežda Petrović”,  ističe da roditelji  više neće morati da vode decu u vrtiće u gradu i da su na otvaranje čekali 3 godine.

U novim vrtićima unutar škola radiće po  dve vaspitačice iz JPU “Pčelica”, trijažna sestra, spremačica i servirka.

Pored dva vrtića u izgradnji u Brzom Brodu i Novom Selu, Sotirovski najavljuje i početak gradnje dugo najavljivanog vrtića u Gornjomatejevačkoj ulici čija bi izrgadnja trebalo na počne na proleće.

Na listi čekanja u “Pčelici”  trenutno je 420 mališana.

Podsetimo, roditelji za čiju decu nema mesta za boravak u vrtiće, upisuju ih i u privatne uz subvencije. Oni su se krajem februara pobunili jer je Grad odlučio da umesto privatnim vrtićima subvencije uplaćuje na račune roditelja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jp Cooper
Za 3 minuta

Holy Water

Jp Cooper
Deadmau5 Ft. Kaskade
Za 7 minuta

I Remember

Deadmau5 Ft. Kaskade
Bryan Ferry
Za 11 minut

Bete Noir

Bryan Ferry
Elton John
Za 16 minuta

Blue Eyes

Elton John
Michelle Gurevich
Za 19 minuta

Russian Romance

Michelle Gurevich

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend