Društvo

Sonja Šćekić pred konferenciju “Devojke menjaju sve(t)”: Bez ekonomski snažne žene nema ni pomaka!

Konferencija "Devojke menjaju sve(t)" održaće se u utorak, 5. jula, od 12h sati u prostorijama Oficirskog doma. Pogram konferencije  podeljen je u dve celine: u prvom delu će se publici predstaviti mlade uspešne žene, dok će u drugom delu podijum prepustiti Sonji Šćekić, direktorki Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja i Mariji Todorović psihološkinji ove ustanove, koje će govoriti o ekonomskom osnaživanju žena i njihovim partnerskim vezama i obrascima afektivne vezanosti.

“Jako je važno da pre svega podstaknemo i motivišemo naše mlade, da predstavimo uspešne mlade devojke” kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja i objašnjava “One će tog dana  u prvom panelu govoriti o svom radu, ispričaće svoje priče kako su ustvari došle do uspeha, koliko je tu bio važan rad, motivacija, želja, njihov cilj koji su zacrtale”.

Prva dobitnica nagrade “Dr Miodrag Lazić“ i jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta Jelena Milošević govoriće o svom snu da postane doktorka i kako ga je ostvarila, Iva Petrović će podeliti priču o tome koliko truda, rada i odricanja stoji iza  prvog mesta na svetskoj rang listi u tekvondou, Natalija Milićević će govoriti o izazovima pokretanja sopstvenog biznisa, Jovana Ilić o aktivizmu, a Mila Pužić dirigentkinja o izazovima u oblasti muzike i građenju karijere.

U drugom delu koferencije biti reči o ekonomskom osnaživanju žena i devojaka koje od velike važnosti za celokupno društvo. “Ono što je jako važno je da ćemo govoriti o ekonomskom osnaživanju devojaka i žena. Negde smatram da je jako važno govoriti o tome jer bez ekonomski snažne žene nema ni pomaka. Pre svega za svaku ženu i devojku je jako važno da dođu do neke sigurnosti, da pronađu i posao i između ostalog je to jedanod ključnih faktora prevencije nasilja prema ženama”, kaže Sćekić.

Ona dalje objašnjava da je od krucijalne važnosti i tema koja će biti obrađena na konferenciji, a tiče se partnerskih odnosa, te će publika moći da čuje i nauči kako izgledaju zdrava veza i brak.

“Veoma retko govorimo o tome kakve treba da budu uspešne partnerske veze, kvalitetan brak i uopšte jedan partnerski odnos. Mladi su ti koji će sutra da sklapaju brakove i oni su ti koji mogu da utiču na menjanju steperiotima i predrasuda prisutih u našem društvu, a koji se tiču  nasilja prema ženama. Zbog toga je važno da govorimo o tome kako da neguju svoje parnerske veze i šta je to bitno da bi one bile uspešne”, zaključuje sagovornica.

Konferenciju organizuju Kancelarija za mlade u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i dece žrtve nasilja drugi put zaredom. Ulaz na konferenciju je slobodan, uz prethodnu prijavu na mejl adresu: kzm.nis@gmail.com, zbog ograničenog broja mesta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend