Društvo

Sotirovski: Akva-park je važna investicija jer će pomoći Sportskom centru „Čair“ da opstane

Foto: Pixabay
Grad je raspisao tender za izvođača radova na izgradnju budućeg akva-parka na Loznom kalemu, nadomak Niša, a Sotirovski kaže da je investicija značajna zbog razvoja Niške Banje, ali i opstanka Sportskog centra "Čair". Ponude će biti otvorene 26. oktobra kada će biti poznato kome će biti poverena izgradnja vodenog kompleksa vredna nešto više od 2 milijarde dinara.

Grad Niš je pre par dana raspisao tender za firmu koja će uraditi tehničku dokumentaciju i izvesti radove na prvoj fazi izgradnje akva-parka, a sporazum će potpisati sa jednim ponuđačem na period od 3 godine.

Zainteresovani investitori imaju rok do 26. oktobra da se jave na tender, a Sotirovski kaže da je Nišu neophodna takva investicija.

„Gradu Nišu je neophodna ovakva investicija, pre svega zbog Niške Banje. Niškoj Banji treba sadržaj koji može da je vrati na staru slavu jedne od najposećenijih banja u Srbiji“, objasnila je Sotirovski.

Ona je kazala novinarima da je investicija  značajna iz još jednog razloga – jer će pomoći Sportskom centru „Čair“ da opstane, budući da su zaposleni na minimalcu, a stanje se nije promenilo godinama unazad.

Prema idejnom rešenju, koje je uradio ADS Energo koncept d.o.o. iz Novog Sada, kompleks akva-parka nalaziće se na potezu Lozni kalem, na površini od oko 5,4 hektara, a moći će da primi  3.400 posetilaca na dnevnom nivou.

Idejni projekat predviđa i zatvoreni objekat površine preko 2.000 kvadratnih metara u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran, koji će raditi tokom cele godine, dok će ostali sadržaji raditi samo tokom leta.

U prvoj fazi izgradnje predviđeni su radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali.

Za izgradnju sportsko rekreativnog kompleksa prema planu iz gradskog budžeta će u naredne tri godine biti izdvojeno ukupno 2 milijarde i 41 miliona dinara.

Podsetimo, izgradnja akva parka najavljena je 2010. godine,  kada je zemljište predviđeno za ovaj kompleks od Grada kupio “Italnis”. Tri godine kasnije “Italnis” je odustao od investicije, a zemljište je vraćeno Gradu.

Šest godina od prve najave potpisan je memorandum  sa crnogorskom firmom, svega nekoliko dana pre lokalnih izbora. Kada je potom Grad raspisao javni poziv niko, uključujući i pomenutu firmu nije pokazao interesovanje za igradnju vodenog kompleksa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Amy Macdonald
Za 4 minuta

Dream on

Amy Macdonald
Guns 'n' Roses
Za 7 minuta

Used to Love Her

Guns 'n' Roses
Lp
Za 10 minuta

Golden

Lp
Gorillaz
Za 13 minuta

Silent Running Ft Adeleye Omotayo

Gorillaz
Michael Buble
Za 17 minuta

Higher

Michael Buble

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend