Društvo

Sotirovski: Naložila sam direktorki TON-a da da ostavku

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da je ona naložila, sada bivšoj direktorki Turističke organizacije Niš Danki Milojković, da podnese ostavku. Prema rečima gradonačelnice, ona je prilikom svog rada prekršila zakon jer je zloupotrebila položaj.

Nedavno je direktorka Turističke organizacije Niš Danka Milojković podnela ostavku, samo dan nakon što su Južne vesti pisale o tome da je petoro zaposlenih radnika u Turističkoj organizaciji tužilo tu ustanovu jer smatraju da su novom sistematizacijom oštećeni. Gradonačelnica Sotirovski je izjavila da je ona ta koja je naložila ostavku, ali zbog zloupotrebe položaja jer je, prema njenim rečima Milojković prekršila zakon, ali i zloupotrebila službeni položaj jer je potpisala ugovor na neodređeno vreme sa predsednikom Upravnog odbora.

“Jedna od tema koja je aktuelna ovih dana je ostavka direktorke Turističke organizacije Niš. Da ne bi bilo više toga zbog čega, šta i kako. Evo informacije iz prve ruke. Direktorka Danka Milojković podnela je ostavku, a pre toga i otkaz o ugovoru o radu upravo na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem , iako je veliki profesionalac i znalac uradila nešto sa čim ja nisam bila saglasna”, rekla je Sotirovski na konferenciji održanoj za medije.

Ona je istakla da je Milojković prekršila zakon o javnim službama, zakon o javnim preduzećima i status Turističke organizacije Niš. Milojković je, kako ističe Sotirovski, bez ičije naredbe sa predsednikom Upravnog odbora zaključila ugovor na neodređeno vreme, čime je postala radnik TON-a posle isteka mandata, a to nijedan zakon ne dozvoljava.

“Onoga trenutka kada je postavljena od strane skupštine za direktora TON-a, ona je mogla sa predsednikom upravnog odbora da potpiše samo ugovor na određeno vreme. Nikako na neodređeno, čime bi verovatno da je ostala učestvovala u zloupotrebi zlužbenog položaja i budžeta na kraju krajeva”, rekla je Sotirovski.

Kako kaže Sotirovski, to su već uradili i njeni prethodnici.

“Videćemo šta ćemo po pitanju odnosa predsednika Upravnog odbora i svih prethodnih direktora”, kazala je i dodala da je ovo poruka svim ostalim direktorima koji planiraju sličan potez.

“Mislim da je ovo jedna svojevrsna poruka svim onim direktorima koji su možda takve stvari nameravali da urade, da to ne čine, jer će proći isto kao direktorka Turisitčke organizacije”, poručila je gradonačelnica.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • A kad ce da dodje na red direktorka “Pcelice” koja zapošljava i otpušta koga ona hoce ko da joj je deda ostavio “Pcelicu” u nasledje.

Trenutno na radiju

Amber Van Day, Ilira
Za 0 minuta

See You in Tears

Amber Van Day, Ilira
Jehro
Za 2 minuta

Continuando

Jehro
St. Paul & The Broken Bones
Za 6 minuta

Apollo

St. Paul & The Broken Bones
White Lies
Za 9 minuta

There Goes Our Love Again

White Lies
Chumbawamba
Za 12 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend