Društvo

Sotirovski : Plan uređenja Trga kralja Milana smo zatekli

seča drveća ispred hotela Park
Drveće na Trgu kralja Milana i ispred hotela Park je posečeno, što je izazvalo lavinu negativnih reakcija u javnosti. Međutim, nadležni ističu da je seča davno najavljena, te je bilo pitanje vremena kada će se plan sprovesti u delo.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se oglasila  povodom seče drveća na Trgu kralja Milana. Prema njenim rečima plan je već bio zatečen pa nisu mogli da ga menjaju.

,,Grad nije mogao da menja ranije ugovorene obaveze što se odnosi i na seču nekoliko stabala, a “vatru pale” ljudi koji nisu odmerili svoj uticaj na izborima i koji se ne bave politikom već su to politikanti koji će nalaziti razloge za nezadovoljstvo i tamo gde nema mesta nezadovoljstvu”, saopštila je Sotirovski.

Obrazloženje naše gradonačelnice je u tome da građani nisu zadovoljni što se trg ne završava.

Plan novog Trga

,,Danas ćemo plakati za isečenim drvećem, a istovremeno ćemo zamerati gradu što se trg ne završava”, dodala je.

Ona tvrdi da bi građani trebalo da shvate da im je to nametnuta stvar jer su oni došli kada je plan trga završen od strane urbanista, pejzažnih arhitekata i ostalih učesnika u projektovanju novog Trga.

Plan, kako kaže, nije mogao da se menja jer bi to donelo kaznene poene za Grad.

Posečeni su platani kod podzemne garaže hotela “Park”, na mestu gde je predviđeno šetalište, ali očigledno i ulaz u garažu hotela. Na to je Sotirovski izjavila da to ne bi bilo tako da se pitala urbanistkinja Obradović, ali su i to zatekli, pa su se radovi samo nastavili.

,,Zašto je to tako je pitanje za nekog ko je bio tu pa više nije”, rekla je ona.

Urbanistkinja Tanja Obradović je za medije izjavila da ako se ona pita to ne bi trebalo raditi, ali se prema rečima Sotirovske ona ovoga puta nije pitala.

Ona je najavila i da će na kraju Mokranjčeve ulice i u Gornjomatejevačkoj ulici biti novih parkova.

Podsetimo se, City Smart radio je prethodnih dana pratio pričuo o seči drveća, tada smo kontaktirali nadležne koji nisu mogli da odgovore ili nisu bili upućeni u to šta se dešava na Trgu.

Kako su građani reagovali na seču stabala pročitajte ovde.

Marija Jevremčević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • A ista vlast i prethodna vaša, i ona pre nje… nikom nije palo na pamet da drveće presadi na neko drugo mesto, nego: Daj, seči!
    Na ovom planu ga nema splav na Nišavi. Jel’ će i on biti sklonjen, da ne ruži centar grada?