Društvo

Spoj tradicije i ukusa – otvoren Degustaciono-edukativni centar u Kući starih zanata

Foto: Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš
Turisti, gurmani i svi oni koji žele da probaju južnjačke specialitete to će moći da učine u prostorijama Degustaciono-edukacionog centra smeštenog u Kući starih zanata u Gradskoj opštini Pantelej. Ovaj jedinstven centar će osim promocije gastronomskih specijaliteta imati za cilj i umreževanje lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja, a namenjen je i edukaciji učenika Ugostiteljske škole koji će i sami jednog dana postati majstori kuhinje.

Domaći ajvar, sirevi, kobasice, sušeno meso, džemovi, slatka i sokovi, samo su neki od delikatesa ovoga kraja koji će turisti, ali i svi ono koji dođu u Niš imati prilike da okuse.

„Cilj otvaranja Degustacionog centra je umrežavanje lokalnih proizvođača hrane i ugostiteljstva, kako bismo plasirali naše brendove sa juga Srbije i pokazali turistima koji su to kvaliteti našeg kraja. Imamo kvalitetne sokove, džemove, ajvare, a u ponudi su i jela poput pita, sarmica, rebarca, tako da turisti iz našeg grada odlaze sa velikim doživljajem kada je hrana u pitanju“, kazala je Ančica Dimitrijević, predsednica Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Centar je  namenjen lokalnim proizvođačima hrane, ugostiteljima, učenicima Ugostiteljske škole koji će imati priliku da kroz razne kulinarske radionice usavrše znanje i postanu majstori zanata, ali i posetiocima koji dolaze u Niš i žele da probaju specijalitete kojima se ovaj kraj ponosi.

Degustaciono-edukativni centar deo je projekta “Zalogaj juga” koji realizuje Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Srbije, preko programa “EU Pro plus”, a projekat je vredan 55.000 evra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Portugal. the Man
Za 1 minut

What, Me Worry

Portugal. the Man
Doves
Za 4 minuta

Prisoners

Doves
Maitre Gims
Za 9 minuta

Est-Ce Que Tu M'aimes

Maitre Gims
Maxi Priest
Za 12 minuta

Close to You

Maxi Priest
Ultravox
Za 16 minuta

Dancing With Tears in My Eyes

Ultravox

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend