Društvo

Srednjoškolci i studenti organizuju humanitarni Gejming turnir za sestre Bašović

Prošlogodišnji turnir Foto: Marija Milojković Veljković
Ljubitelji video igrica mogu da prijave svoj tim za humanitarni Gejming turnir koji će se održati ovog vikenda 21. i 22. maja. Nadigravanje u igricama: CS:GO i ROCKET LEAGUE prvog dana će se odvijati u onlajn sferi, a drugog na Univerzitetu Metropolitan. Kotizacija po timu iznosi 1.000 dinara, a sav prihod sakupljen od turnira biće uplaćen na račun Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije.

Srednjoškolci i studenti su još jednom udružili snage kako bi pomogli dvema srednjoškolkama da sakupe novac neophodan za godišnju terapiju u inostranstvu. Za lečenje im nedostaje još 3.500 evra a humana omladina je došla na ideju da organizuje humanitrani gejming turnir i tako animira svoje vršnjake da i sami pokažu humanost.

Timovi se sastoje od petoro igrača i jedne zamene, a kotizacija po timu iznosi 1.000 dinara. Igrači će se nadmetati u dve igrice i to u sibotu onalajn, a nedelju uživo kada će biti i poznat pobednik turnira. Prijave su otvorene za sve oni koji žele da se oprobaju u igranju igrica, a sav prihod od turnira biće uplaćen na račun se sestara Bašović.

Turnir organizuju Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” i Univerzitet Metopolitan. Mladi pozivaju sve one koji nisu u mogućnosti da se prijave na turnir da pošalju SMS poruku sadržine 718  na 3030. Novac je moguće donirati i  na dinarski 160-555296-66 ili 00-540-0004272.5

Podsetimo, sestre Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta. Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama u inostranstvu kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

Njihovi prijatelji iz škole su u više navrata ogranizovalibrojne humanitrane akcije od bazara, književnih večeri, predstave, gejming turnira i akcija sakupljanja elektronskog otpada, o čemu smo  izveštavali.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend