Društvo

Srednjoškolci i studenti organizuju prazničnu humanitarnu akciju

Foto: J.J.
Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa elektronskim časopisom „Bez limita” Filozofskog fakulteta organizuje kreativnu radionicu humanitarnog karaktera, u petak 9. decembra od 17 sati. Srednjoškolci će u okviru radionice izrađivati novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake koji će biti namenjeni humanitarnoj prodaji. Radionicu vodi umetnica Katarina Baćević.

„Praznici su vreme darivanja, a ima li značajnijeg dara od života? Vodeći se time došli smo na ideju da organizujemo prazničnu radionicu na kojoj ćemo praviti novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake namenjene daljoj prodaji, kako bismo sakupili novac i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija”, kažu humani srednjoškolci.

Foto: J.J.

Humanitarci objašnjavaju da će deo novogodišnjeg asortimana nastao na radionici prodavati u školi i taj novac donirati za lečenje drugarica Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije, a ističu da nisu zaboravili ni mališane koji se bore sa raznim opakim bolestima, te će ukrase i medenjake dobiti i niška Humanitarna prodavnica.

Oni koji žele da pomognu i podrže akciju srednjoškolaca, mogu da doniraju ukrase, novogodišnje kolače, dekoraciju. Donaciju je moguće ostaviti u prostorijama škole, a mladi pozivaju sve sugrađane da pošalju po jedan SMS za one kojima je naša pomoć najpotrebnija i učone dobro delo.

Podsećamo da srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta već dve godine neguju saradnju i da su do sada zajedničkim snagama organizovali dve humanitarne akcije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rembrandts
Za 3 minuta

Lost Together

Rembrandts
Cardigans
Za 7 minuta

Lovefool

Cardigans
Julie Felix
Za 10 minuta

Heaven Is Here

Julie Felix
Billy Gibbons
Za 13 minuta

Treat Her Right From Perfectamundo

Billy Gibbons
Vampiri
Za 15 minuta

Spejs Dzeronimo

Vampiri

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend