Društvo

Srednjoškolci sakupljaju novogodišnje paketiće za korisnike “Mare”

Foto: Pixabay
Učenički parlament Srednje stručne škole u Nišu pokrenuo je humanitarnu akciju "Osmeh svima u Novoj godini“ u cilju prikupljanja novogodišnjih paketića za korisnike Centra "Mara". Akcija traje do 20. decembra.

“Želeli smo da pokrenemo akciju u okviru koje ćemo uraditi nešto dobro za naš Grad. Osnovna ideja je da svi zajedno prikupimo paketiće za korisnike Centra “Mara“ u Nišu”, kazao je Obren Milić, predsednik Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole i dodao da su se akciji priključili i učenici iz drugih škola.

Akcija “Osmeh svima u Novoj godini“ trajaće do 20. decembra, a u planu je da srednjoškolci novogodišnje paketiće uruče korisnicima Centra “Mara“ krajem godine.

Snežana Živković, direktorka Srednje stručne škole nije krila ponos zbog humanog gesta srednjoškolaca. “Mogu da istaknem da smo svi u kolektivu ponosni na to što su naši učenici pokazali zrelost i veliko ljudsko srce. Posebno mi je drago što su uspeli da zainteresuju za ovu humanitarnu akciju i svoje vršnjake iz drugih škola u Nišu”, kazala je Živković.

Srednjoškolci velikog srca ulepšaće praznike korisnicima “Mare”, ali kako kažu nisu zaboravili ni svoje Nišlije. Naime, učenici će napraviti novogodišnje čestitke koje će podeliti slučajnim prolaznicima i poželeti im srećne praznike.

Nisu želeli da otkrivaju datum, jer kako kažu žele da iznenade sugrađane i izmame im osmeh na lice i pokažu da je u ova teška vremena važno da mislimo jedni na druge.

Akciju je podržala Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 10 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend