Društvo

SSP: Nehumano i sramno što je zet gradonačelnice na listi za socijalne stanove

Prema pisanju portala Južne vesti, zet gradonačelnice Dragane Sotirovski mogao bi da bude jedan od stanara u zgradi gde se stanovi prodaju po nižim cenama od tržišnih.

Da se gradnačelnicin zet našao na 24. mestu rang liste za socijalne stanove , saznale su Južne vesti, a to bi po svemu sudeći značilo i da će gradonačelnicina ćerka imati pravo na isti jer, kako su pravnici objasnili novinarima ovog portala, ta imovina se vodi kao zajednička.

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) smatraju da je ovaj gest nehuman i sraman jer je mnogo onih koji nisu dospeli na rang listu, a socijalno su ugroženi.

,,Nama se javila samohrana majka, onkološki pacijent koja je polupokretna i podstanar, a ostala je ispod ‘crte’. Kojim se tačno kriterijumima vodila komisija ako je mlad, zdrav funkcioner na rang listi iznad samohrane, bolesne majke? I ona nije jedini primer“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.

Ivanović je i pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš. Nakon obrade prigovora znaće se da li stan ide Vedranu Ivanoviću, koji je od 270 građana Niša koji su se javili na konkurs dospeo na 24. mesto.

Socijalni stanovi bi, kako navode iz SSP-a, morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija koji su na rubu egzistencije, a ne za rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova.

„Brzo je gradonačelnica zaboravila ljude kojima su izgorele kuće, a koji nisu dobili socijalne stanove na besplatno korišćenje, već 250.000 dinara uz reči ‘Veliki je Niš pa birajte’ kao da iz svog džepa daje“, navodi se u saopštenju.

Ova stranka podseća da je predsednica Gradskog odbora SSP Niš Jelena Milošević dobila i privatnu krivičnu tužbu od gradonačelnice je je ukazivala na njen „bezgranični nepotizam“.

„Suprug gradonačelnice je iz Gerontološkog centra prešao u EPS, pa odatle u Poštansku štedionicu na mestu pomoćnika direktora za samo godinu i po. Zet gradonačelnice je prvo postao šef javnih nabavki a potom pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, izgleda da su u tome najstručniji“.

Iz SSP-a na kraju poručuju da deluje da će se gradonačelnica Sotirovski „i sama vrlo brzo naći pred sudom ali kao optužena jer u korupciji je do grla“.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Galija
Za 1 minut

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 5 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 10 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 13 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 16 minuta

Feel

Maneskin

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend