Društvo

Stanari “Crvenog solitera” zatvorili ulicu na kratko jer su im bez upozorenja podigli vozila

Foto: City Smart radio
Zbog toga što posle skoro 60 godina parkiranja na istom mestu nisu upozoreni, niti im je najavljeno da se ne parkiraju gde su se do sada parkirali, već su im vozila podignuta, stanari iz "Crvenog solitera" izašli su na ulice i zaustvili saobraćaj, baš kao što su najavili ranije u toku dana.

Jutro su neki naši sugađani dočekali bez automobila. Vredni radnici JKP Parking servisa odneli su vozila tiho i bez najave, a stanare ostavili da urade jedino što su mogli – da zatvore ulicu na kratko kako bi skrenuli pažnju na ovaj, kako kažu, krajnje beobrazan gest.

Dogovor sa Gradom postoji, ali je on usmen, objašnjavaju stanari.

“Tu je bio parking, zelena površina pa je bila zgrada. Dogovor je bio da mi koristimo deo za parkiranje. Ulica je nekada bila duplo uža kada je građena zgrada i to je bila parcela zgrade. Međutim kako se grad širio, ulica se uzurpirala i onda su uzurpirali deo cele zgrade za razvoj grada i postoji jedan usmeni ugovor sa gradom gde se jedan deo koristi za parking, a jedan deo za trotoar i to je tako već 60 godina. Svega 15 mesta”, objašanjavaju.

Pitaju se i kako je moguće da preko noći neko samo odluči da im odnese vozila, a za vraćanje im traže novac.

“Nikakvo obaveštenje nismo dobili i niko nam nije rekao “ne možete tu da parkirate, tu je javna površina” samo su počeli danas i juče. Mi ne želimo problem. Zvali smo Parking servis i odgovor nismo dobili, ovde su nam samo rekli da rade po zakonu”, kazala je jedna stanarka i učesnica protesta.

Marijana Stojanović, predsednica zajednice skupštine stanara kaže da se niko ne javlja iz Parking servisa, a iz Saobraćajne milicije im kažu da nemaju nikakve veze sa tim.

“Kola su već bila podignuta, a oni su nam rekli da nemaju nikakav nalog za nas”, kaže Marijana.

Najavili su da će posetiti i Saobraćajnu i Parking servis, kao i da će nastaviti sa protestima ukoliko im ne odgovore zbog čega su im posle skoro 60 godina parkiranja na istom mestu, vozila bez ikakvog obaveštenja podignuta.

Ispred solitera najbučniji su bili oni najstariji koji kako kažu decenijama ovde žive i parkiraju vozila do danas.

Stanarki Miroslavki Vukićević je prvoj podignut auto koga nije mogla da upali kada je htela da ga uzme.

“Ja sam otišla tamo i on neće da pali, a pre toga je bio kod majstora i bio je popravljen. Došlepala sam ga i parkirala ispred druge zgrade i sutra moram da zovem majstora ponovo”, kaže ona i dodaje da će pokrenuti postupak protiv Parking servisa.

Ogorčeni su jer je to javno komunalno preduzeće koje građani finansiraju.

“Nema potrebe da se to radi bahato i na silu već mogu da se obaveste stanari. U čemu je problem da kažu da se sklone vozila, sada je nekoliko porodica oštećeno jer će morati da daju novac da im se vozila vrate”, pitaju se.

Dok je trajao protest prošlo je i vozilo JKP Parking servis, a vozač im je na svu muku pokazao srednji prst.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Jadni ljudi i to sve zbog onog njihovog komšije, bahatog privrednika sa Kosova, malo mu hotel, sad bi u toj zgradi i restoran da otvara pa mu treba bašta na parkingu.

Trenutno na radiju

Soultans
Za 1 minut

Cant Take My Hands

Soultans
Busy Signal
Za 5 minuta

Mariwana

Busy Signal
Protoje
Za 9 minuta

Switch it Up Ft. Koffee

Protoje
Jehro
Za 13 minuta

Life

Jehro
Black Pumas
Za 16 minuta

Colors

Black Pumas

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend