Društvo

Stanari iz izgorelih kuća: Moramo da prihvatimo stanove od Grada jer nemamo gde

Sve porodice iz ulice Aleksandra Medvedeva odlučile su da prihvate stanove koje im je ponudio Grad uz plaćanje sniženih cena za kiriju. U stanove će moći da se presele nakon što ta odluka prođe i glasanje na narednoj sednici Skupštine Grada.

Iako prvo nisu svi bili saglasni da se presle u stanove za koje će od sada plaćati kiriju po, kako je gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla, minimalnim cenama, ipak je svih deset porodica prihvatilo ponudu. Stanari kažu da nemaju drugu opciju i da im je ovo za sada jedino rešenje.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović potvrdila je za City Smart radio da je svih deset porodica prihvatilo jedino ponuđeno rešenje. Ona je kazala da je odluku o izdavanju gradskih stanova usvojilo Gradsko veće, a da oni će moći da se presele nakon što odluka prođe i glasanje na narednoj sednici Skupštine Grada.

Prva će, kako je kazala, predugovor za stan potpisati žena koja je u Prihvatilištu i ona će ujedno biti prva biti smeštena u gradski stan u blizini bolnice, a to joj posebno odgovara jer ide na dijalize.

„Nju prvo moramo da smestimo, jer u Centru Mara gde je Prihvatilište od sledeće nedelje počinje usluga „Predah smeštaj““, kaže Davidovićeva.

Stanari koje smo kontaktirali kažu da nisu imali drugo rešenje i da već mesec dana žive ili kod svojih prijatelja ili u Ustanovi socijalne zaštite „Mara“.

„Mi stvarno nemamo drugo rešenje, već mesec dana se snalazimo. Mi smo do sada živeli kod devera. Centar za socijalni rad je, kako su nam rekli,  preuzeo plaćanje stanova pa nam to odgovara, ali se nadamo da će se naći bolje rešenje“, kazala je Suzana za City Smart radio. Inače, jedna žena je u Prihvatilištu, četiri porodice su u Sigurnoj kući a ostali su se sami snašli, poput njih.

Stanove će moći da koriste samo dve godine po subvencionisanim cenama.  Nakon toga će imati pravo da konkurišu za gradske stanove solidarnosti, kazala je ranije gradonačelnica Dragana Sotirovski. Ona je takođe izjavila da Grad nema sada uslove da im da besplatne smeštaje.

Podsetimo, velliki požar desio se pre mesec dana u ulici Aleksandra Medvedeva, kada se zapalio odžak jednoj od stanarki. Montažne kuće-stanovi koje su pripadale Građevinaru su potpuno izgorele, a deset porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Ultravox
Za 1 minut

Dancing With Tears in My Eyes

Ultravox
David Austin
Za 5 minuta

Turn to Gold

David Austin
Hurts
Za 8 minuta

Wonderful Life

Hurts
Cure
Za 12 minuta

Lullaby

Cure
Kelis & Cee Lo
Za 16 minuta

Lil Star

Kelis & Cee Lo

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend