Društvo

Stanari Sinđelićevog trga pokrenuli onlajn peticiju da vrate rampu

Stanari Sinđelićevog trga stambenih jedinica 20, 22,24, i 26, koji su najpre greškom Parking servisa ostali bez rampe, a onda i namerom vlasti bez parkinga ispred sopstvenih zgrada, pokrenuli su onlajn peticiju kojom pokušavaju da vrate oteto.

“Poštovani sugrađani, izrazite svoje neslaganje svojim potpisom. Pomozite da se nepravda ne dogodi jer nije pošteno, jer sutra možda baš Vi budete u istoj situaciji “, navode u peticiji.

Stanari ističu da se parking ispred zgrada nikada nije naplaćivao i da je do pre mesec dana tu postojala rampa koja je sprečavale one koji ne stanuju u ovom bloku da parkiraju svoja vozila. Međutim sve se promenilo jednog jutra kada je rapma, kako im je tada rečeno skinuta greškom i to Parking servisa.

Foto: stanari

Uprkos tome što je tehnička direktorka ovog preduzeća stanarima priznala da je reč o grešci rampa nije vraćena, te su se obratili gradonačelnici Dragani Sotirovski za pomoć. Ona ih je razuverila kazavši da nije reč o grešci i da je zemljište gradsko, te da će se parking ubuduće naplaćivati, te je to isto ponovila i našoj novinarki koja je pitala za rampu.

Poraženi stanari su gledali kako radnici parking servisa obeležavaju njihov kako kaži dvorišni prostor i uz asistenciju komunalne milicije na silu otimaju  parking koji godinama koristili, ne dozvolivši im čak ni da vide rešenje, tvrdeći da to mogu da učine jedino u prisustvu advokata.

Pokretači peticije ističu da njihovi problemi datiraju još od 90-tih godina, kada je, objašnjavaju, bez znanja stanara zgrada na Sinđelićevom trgu, dvorišni prostor prešao u javno dobro.

“Najpre su iza “sivog solitera” oteli veliki parking sagradivši parking na 2 sprata. Na 10 metara od kuhinja, soba, života, sada su kola i izduvni gasovi. Sve učinjeno protivpravno urbanističkim, ekološkim, civilizacijskim, principima. Ipak, dobra para za Parking servis i kasu gradskih moćnika” piše u peticiji.

Izgradnjom ovog parkinga, kažu stanari, zatvoren je izlaz iz atomskog skloništa zgrade, gde se preko 20 porodica krilo tokom poslednjeg bombardovanja.

Kako dalje navode u peticiji nijedna vlast do sada za više od četiri decenije nije otimala “parking mesta”, dvorišta i izlaze od sosptvenih građana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Raye
Za 0 minuta

Natalie Don't

Raye
Bruce Springsteen
Za 3 minuta

Hungry Heart

Bruce Springsteen
Pete Townsend
Za 6 minuta

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 10 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 14 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend