Društvo

Stanari ulice Ruža platili građevinsku dozvolu dva puta, u Direkciji kažu to nije njihova stvar, zaista

Stanari jednog dela ulice Ruža između ulica Borivoja Stevanovića i ulice Borova u naselju Čalije, u opštini Pantelej već dve decenije čekaju na asfaltiranje puta dužine svega stotinak metara. Međutim to nije jedini problem stanara ove ulice, koji su građevinsku dozvolu platili čak dva puta i to Direkciji za izgradnju. Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju Grada, izjavio je za City Smart radio da je asfaltiranje ove ulice u planu, ali da ne može da precizira tačno kada. Na pitanje novinarke zbog čega je građevinska dozvola naplaćena čak dva puta, odgovorio je kratko" da to nije njihova stvar."

Direktor direkcije za izgradnju Grada, Nebojša Lović je prilikom obilaska kružnog toka na Bulevaru izjavio da je u planu rekonstrukcija ulica i sanacija udarnih rupa, te da se “radovi odvijaju punom parom”. Na pitanje naše novinarke da li taj plan uključuje i ulicu Ruža koja već dve decenice čeka na asfaltiranje odgovorio je potvrdno. “Jeste, jeste, u planu ulica Ruža, a kada stvarno ne mogu da vam kažem”, kazao je kratko Lović.  Novinarka ga je zatim upitala za građevinske dozvole koje su plaćene dva puta na šta je on odgovorio “To nije naša stvar, zaista”.

Ulica Ruža otvara niz pitanja, a jedno od njih je i kako je moguće da su njeni stanari u Direkciji informisani najpre da je projekat dat jednoj beogradskoj firmi, krajem prošle godine i da će ulica biti asfaltirana, a mesec dana nakon toga su to porekli i kazali da postoje nerešeni imovinski odnosi. Međutim, prema planu Direkcije za ovu godinu, sporna ulica bi trebalo da dobije asfalt ili tako bar piše u zvaničnom dokumentu, tj. programu rada Direkcije. Građani su zbunjeni oprečnim izjava nadležnih i kako kažu izgubili su svaku nadu da se bilo šta reši.

Nameće se pitanje i ko je odgovoran za novac koji su građani uredno dali za građevinsku dozvolu Direkciji, ako ne ona sama? Ko je i zbog čega pojedinim stanarima ove ulice tražio novac za građevinsku dozvolu, dok je drugima koji su lično otišli, rečeno da nema potrebe za dodatnim plaćanjem, jer im građevinska dozvola po ugovoru koji su potpisali sa investitorom sleduje?

Stanari  ulice Ruža nadležnima su se obraćali svake godine počevši od 2001. sa molbom da im asfaltiraju ulicu , ali za njhove molbe godinama niko nije imao sluha.  Ako je sudeći prema zvaničnom dokumentu i odgovoru direktora Direkcije, nema prepreka koje bi stopirale aslfaltiranje. Zbog čega onda nema dobre volje da se problem, deset porodica iz ove ulice reši nakon 20 godina, kako bi prestali da gaze po blatu i strahuju od svake obilne padavine, koja će dodatno naneti štetu i produbiti onako iskopane udarne rupe u ovoj ulic?

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Pa mi u Lozničkoj čekamo ravno 40 godina na asfalt, imamo sve dozvole i ušli smo u plan asfaltiranja i opet ništa. Stalno nam obećavaju iz godine u godinu, a mi se i dalje davimo u blatu.

Trenutno na radiju

Matia Bazar
Za 0 minuta

Ti Sento

Matia Bazar
Bakermat
Za 5 minuta

Lion

Bakermat
Alicia Keys
Za 8 minuta

No One

Alicia Keys
Bobby Womack
Za 12 minuta

All Along the Watchtower

Bobby Womack
Whitney Houston
Za 15 minuta

Greatest Love

Whitney Houston

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend