Društvo

Stanari ulice Vojvode Putnika predali peticiju nadležnima i dali im rok do četvrtka da odgovore na zahteve

Protest Foto: Arhiva City Smart
Žitelji ulice Vojvode Putnika predali su nadležnima peticiju kojom traže da se nastave radovi započeti pre oko dva meseca. Ukoliko građani ne dobiju odgovor na svoje zahteve do četvrtka, biće kako kažu prinuđeni da u petak blokiraju neku od prometnijih saobraćajnica u gradu i tako skrenu pažnju na problem koji ih muči.

Peticiju sa blizu četiristotine potpisa stanari ulice Vojvode Putnika predali su Skupštini Grada i kako kažu očekuju pozitivan odgovor, u suprotnom će radikalizovati proteste.

“Peticiju je potpisalo oko 370 građana i jutros smo je zajedno sa našim zahtevima predali nadležnima.Ukoliko do četvrtka ne dobijemo odgovor od nadležnih koji se tiču na nastavak radova u našoj ulici, bićemo prinuđeni da u petak organizujemo blokadu neke prometnije saobraćajnice u gradu kako bismo skrenuli pažnju na naš problem, jer mi drugo rešenje nemamo”, kaže jedna stanarka i dodaje: “Mi smo samo građani koji traže da dišu čist vazduh što je sada zbog prašine nemoguuće i bezbednu ulicu po kojoj možemo da se krećemo.

Razlog zastoja radova u ulici Vojvode putnika su prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski i predsednika opštine Palilula Bratislava Vučkovića izmeštanje trafo stanice sa postojeće trase što je obaveza Novog Niša. Oni nisu precizirali kada će trafo stanica biti izmeštena tj. kada će se radovi nastaviti, a niška opozicija je zastoj radova protumačila kao posledicu loše organizacije i nestručnih kadrova.

Ulica Vojvode Putnika zatvorena je za saobraćaj 30. maja, kada je zvanično počela rekonstrukcija, koju izvode firme Trace i Vodogradnja. Tome su prethodili radovi na vodovodnoj mreži.

Podsetimo, protest upozorenja održan je 13. jula nakon što su radovi obustavljeni. Revoltirani građani su nastavili sa okupljanjem i narednih dana kako bi sačinili spisak zahteva i peticiju, ali i dogovorili naredne korake ka rešenju problema.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 13 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 2 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend